24 / 04 / 2024

Türkiye inşaat ve müteahhit sektörü dünyada 2'nci sırada!

Türkiye inşaat ve müteahhit sektörü dünyada 2'nci sırada!

Türkiye uluslararası yayın ve raporlarda 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesine 46 firma ile giriş yaptı ve yerini aldı. Türkiye, Çin'in ardından ikinci sıraya yerleşti. 



Türkiye uluslararası yayın ve raporlarda 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesine 46 firma ile yerini aldı.  Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş konu hakkında sektöre yönelik açıklamalar yaptı. 

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Deniz Karataş şunları söyledi, "Türk müteahhitlerin kazanç payı Avrupa'da biraz azalırken ana pazarların tümünde artış gösterdi. Pazar payı Ortadoğu'da yüzde 8'den yüzde 9'a, Asya'da yüzde 5,5'ten yüzde 7'ye, Afrika'da yüzde 4,8'den yüzde 5,1'e çıktı" dedi. 

 

SEKTÖRÜ ZORLAYAN RİSK VE ETKENLER
2017'yi iyi geçiren ve 2018 için umutlar yükselten inşaat sektörünün bu yükselişinin ülke içinde de sürmesi gerektiğini kaydeden Deniz Karataş, konut sektöründe orta ve orta alt gruba ait konut ihtiyacının devam ettiğini belirtti. Karataş, "Ancak ülkemizde bankaların konut kredisine yönelik yüksek faiz uygulamaları sektörü zorluyor. Kredi faizlerinin yükselmesi, potansiyel konut müşterilerinin kararlarını olumsuz yönde etkiliyor ve toplam talebi baskı altında tutuyor" dedi.


Geri Dön