25 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü yatırımları

Gayrimenkul sektörü yatırımları

Türkiye uluslararası yayın ve raporlarda 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesine 46 firma ile giriş yaptı ve yerini aldı. Türkiye, Çin'in ardından ikinci sıraya yerleşti. 

Gecekondu sorunu kökten çözülecek!

Gayrimenkul sektörü rotasını 2023'e çevirdi, hedeflerini belirledi. Her yıl yüzde 10-12 arasında büyüme amaçlanırken, 7.5 milyon konut yapılacak. 60 yıldır süren gecekondu sorunu kökten çözülecek.

Gayrimenkul sektörü yoluna tam gaz devam ediyor!

Gayrimenkul sektörü ekonomideki yavaşlamaya rağmen yoluna devam ediyor. Sektörde son 7 günde tanıtılan projelerin yatırım değeri 6 milyar lirayı buluyor.

Gayrimenkul sektörü sorunlarından kurtulacak!

Edirne Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Serhat Çeker, yeni yasayla 'bekara ev yok' diyen emlakçılara 15 bin TL para cezası uygulanmasını desteklediklerini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe sistem nasıl çalışır?

Zaman Gazetesi Köşe Yazarı olan Yrd. Doç. Dr. Mimar Ahmet Turan Köksal bugünkü yazısında gayrimenkul yatırımını ve yatırımda sistemin nasıl çalıştığını anlattı. İşte o yazı...

Yabancı yatırımcılar gayrimenkul sektörüne yöneldi!

Seçim sonuçlarının yabancı yatırımcıları rahatlattığını söyleyen Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, yabancıların gayrimenkulde alıma başladığını açıkladı.

Gayrimenkul sektörü zamlanacak!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, ev almak veya konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşların kısa süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini, 2 aylık süreçte kayıplarını telafi etmeyi amaçlayan sektörün 2016'ya zamla gireceğini belirtiyor.

Gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcıdan yoğun talep bekleniyor!

Projebeyaz, seçim sonrası sektördeki gelişmeleri, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakış açıları ve CNR Emlak 2015'teki satışları değerlendirdi.

Gayrimenkul sektöründe zam kapıda!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, ev almak veya konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşların kısa süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini söylüyor. Uzmanlar sektörün 2016'ya zamla gireceğini ifade ediyor.

Korkmadan gayrimenkul sektörüne yatırım yapılmalı!

7 Haziran seçimlerinden sonra durma noktasına gelen inşaat sektörü tekrar toparlanmaya çalışıyor. Ülkemizde lokomotif olma özelliği taşıyan inşaat sektörü her geçen gün canlanmaya devam ediyor.

İş dünyası gayrimenkul sektörünün canlanacağını düşünüyor!

İş dünyası gibi gayrimenkul sektörü temsilcileri de, seçim sonucunda tek başına iktidarın gelmesi ve istikrarın devam etmesiyle, sektörün yeniden canlanacağı görüşünde birleştiler.

Gayrimenkul sektöründeki gelişmeler yabancıların yatırımlarını artırıyor!

Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, 'Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması' çalıştayına yönelik görüşlerini paylaştı.

Türkiye'deki 550 bin konutun yüzde 10'u yabancıya satılabilir!

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Ülkemizde bir yılda el değiştiren 550 bin konutun yüzde 10'unu yabancıya satarsak, bugün 20 milyar dolara çıkarabiliriz" dedi.

İnşaat, gayrimenkul, konut sektörü tabiatın kuralıdır!

Zeybekci, hükümetin inşaat sektörüne verdiği desteğe dikkati çekerek, yabancıya konut satışının bir ihracat olduğunu dile getirdi. Zeybekçi, "İnşaat, gayrimenkul, konut sektörü tabiatın kuralıdır" dedi.

Konut ve kira harcamalarının artışı gayrimenkule yönlendirecek!

Konut ve kira harcamalarındaki bu oran gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürürken, sektör temsilcileri bu yılki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların gayrimenkule daha fazla yönelebileceği görüşünde.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: RookZ! Gayrimenkulün kalesi olmaya geliyor...

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden TÜGEM'in Kurucusu, İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve NEOPRA Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan, sektöre yepyeni bir soluk getirecek projesi "Gayrimenkulün kalesi" sloganıyla yola çıkan RookZ için start verdi.

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektöründe 2022 nasıl geçecek?

Gayrimenkul sektöründe yaklaşık 2 senedir pandemi etkileri konuşuluyor. Peki gayrimenkul sektörünü 2022'de neler bekliyor? Gayrimenkul sektöründe 2022 nasıl geçecek? İnşaat sektörü patronları 2022 beklentilerini ve yeni yatırımlarını açıkladı...

Gayrimenkul sektörünü 2022'de neler bekliyor?

The Economist’in araştırma birimi Economist Intelligence tarafından hazırlanan 2022 özel sayısında salgın sonrası küresel ekonomiyi hangi trendlerin yönlendireceği ve 2022 yılında hangi sektörü nelerin beklediği masaya yatırılıyor. Peki gayrimenkul sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Gayrimenkul sektöründe alım satımlar hareketlendi!

Redstone'un basın toplantısında açıklamalarda bulunan Redstone Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, gayrimenkul sektörüyle ilgili de konuştu. Evrim Kırmızıtaş Başaran, şu an gayrimenkul sektöründe fırsatların olduğu bir dönemde bulunduğumuzu belirtti.

Gayrimenkul sektöründe oyunun kuralları yeniden yazılıyor!

Merakla beklenen RE360 Gayrimenkul Buluşması gerçekleştirildi. Buluşmada gayrimenkul sektörü masaya yatırıldı...

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Gayrimenkul sektöründe yenilik zamanı!

Gayrimenkul sektörü için yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, sektörde yatırım alanlarının çeşitleneceğini açıkladı. 

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Gayrimenkul sektöründe franchise yatırımları hızlandı!

Salgın sürecinde tüketici alışkanlıklarında değişiklikler yaşanırken, franchise ve bayilik sektörü de yeni sürece ayak uyduruyor. Gayrimenkul sektöründe de franchise yatırımlarına hız verildi.

Gayrimenkul sektöründe yatırımlar artacak!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, derneğin çalışmalarıyla ve gayrimenkul sektörüyle ilgili konuştu. Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörünün, teknolojiyle, tasarımla ilişkisinin daha yakın olması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

Gayrimenkul sektörü yatırımları Haberi

Gayrimenkul sektörü yatırımları

Türkiye uluslararası yayın ve raporlarda 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesine 46 firma ile yerini aldı.  Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş konu hakkında sektöre yönelik açıklamalar yaptı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Deniz Karataş şunları söyledi, "Türk müteahhitlerin kazanç payı Avrupa'da biraz azalırken ana pazarların tümünde artış gösterdi. Pazar payı Ortadoğu'da yüzde 8'den yüzde 9'a, Asya'da yüzde 5,5'ten yüzde 7'ye, Afrika'da yüzde 4,8'den yüzde 5,1'e çıktı" dedi. 

SEKTÖRÜ ZORLAYAN RİSK VE ETKENLER
2017'yi iyi geçiren ve 2018 için umutlar yükselten inşaat sektörünün bu yükselişinin ülke içinde de sürmesi gerektiğini kaydeden Deniz Karataş, konut sektöründe orta ve orta alt gruba ait konut ihtiyacının devam ettiğini belirtti. Karataş, "Ancak ülkemizde bankaların konut kredisine yönelik yüksek faiz uygulamaları sektörü zorluyor. Kredi...