27 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılar gayrimenkul sektörüne yöneldi!

Yabancı yatırımcılar gayrimenkul sektörüne yöneldi!

Seçim sonuçlarının yabancı yatırımcıları rahatlattığını söyleyen Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, yabancıların gayrimenkulde alıma başladığını açıkladı.



Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, seçim sonuçlarının yabancı yatırımların ileriye dönük alım kararlarını rahatlattığını ve gayrimenkul alımlarının yeniden başladığını söyledi. Belirsizliklerin olduğu 9 aylık dönemde bile 12,6 milyar dolar uluslar arası doğrudan yatırım girişi olduğuna vurgu yapan Ahmet Erdem, en çok enerji, perakende, finans ve üretim sektörlerinin ilgi çektiğinin altını çizdi. YASED Başkanı Erdem, son 10 yılda yapılan yatırımlarla 1,9 milyon kişiye istihdam sağlandığını sözlerine ekledi. AA Finans Masası'na konuk olan Ahmet Erdem, terör olaylarına değindi. Terörün artık her ülkede yaşanabildiğine dikkati çeken Erdem, devam eden yüksek risk olmadığı takdirde uluslararası yatırımcıların etkilenmediğini, ancak tercih etme ihtimali doğduğunda daha fazla güven veren ülke ve bölgelerin yatırım için seçildiğini belirtti.


HEDEF, DÜNYADA YÜZDE 3

Dünyada ise uluslararası doğrudan yatırımın, önceki yıla göre yüzde 16 düşüş gösterdiğine işaret eden Ahmet Erdem, şöyle devam etti: “Türkiye'de böyle bir düşüş görmedik. Aslında virgülden sonraki oranlarda bir önceki yıla biraz daha arttık. Böyle belirsizliklerden bahsettiğimiz bir dönemde 9'ncu ay sonu itibarıyla 12,6 milyar dolara ulaşmış durumdayız." Türkiye'de son dönemde daha fazla yatırım çeken alanların enerji, perakende, finans ve biraz da üretime yönelik sektörler olduğu belirten Ahmet Erdem, kur artışının yatırımlar üzerinde etkisi olabileceğini, ancak yatırımlar açısından 2016 yılını pozitif gördüğünü sözlerine ekledi.


10 yılda 1,9 milyon istihdam

Uluslararası doğrudan yatırımın önemine değinen Ahmet Erdem, şunları söyledi: “Bizim yaptığımız bir takım araştırmalar var. Burada 10 yıllık bir dönem aldık. Bu dönemde yapılan yatırımlar, ülkemizin geçen yılki GSYH'sinin yüzde 10'una denk gelen bir katma değer yaratıyor. Bu dönemdeki yatırımlar, 1,9 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Bunları neden başka ülkeye kaptıralım?"


Seçim sonucu rahatlattı

1 Kasım'da seçmenin oyunu tek ve kuvvetli bir hükümetten yana kullandığına işaret eden Ahmet Erdem, soucun uluslararası doğrudan yatırımlara pozitif bir etkisi olacağını öngörmek gerektiğini belirtti. Yeni hükümetten son dönemde yoğun çaba ve özverilerle cazibesi artırılan yatırım ortamının devam etmesi ve daha da iyileştirilmesini isteyen Erdem, seçim sonuçlarının özellikle ileriye dönük alınacak kararlarda yatırımcıları rahatlattığını, yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul alımlarına tekrar başladığını vurguladı.


Yeni Şafak



Geri Dön