29 / 03 / 2024

Türkiye İş Bankası Van'da şube açtı!

Türkiye İş Bankası Van'da şube açtı!

Türkiye İş Bankası, Türkiye genelindeki 24’üncü ticari şubesini Van’a açtı. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat Bilgiç, "Biz sadece kârlı günde değil, karlı günde de bölge insanının yanında yer alacağız" dedi.



Türkiye genelinde toplam bin 375 şubeyle faaliyet gösteren Türkiye İş Bankası, kurumsal ve ticari şube sayısını artırıyor. Toplam 52 ticari şubeye sahip banka, 53’üncü ticari şubesini, 22 bin kişiye bir banka şubesinin düştüğü Van’a açtı. Van merkezde 5, Erciş’te ise 1 şubeyle hali hazırda faaliyetlerini sürdüren Türkiye İş Bankası ildeki 7’nci şubesini bölgedeki iş adamlarının katıldığı bir törenle gerçekleştirdi. Banka, yeni şubesiyle ekonomik zorluklar ve güvenlik sorunlarıyla uğraşan bölgedeki esnaf ve KOBİ’lerin finansa ulaşımını kolaylaştırırken bölgedeki ticaret potansiyelini de artırmayı planlıyor.  


260 MİLYAR TL KREDİ 

Yeni şubenin açılışının ardından bir grup gazeteciyle sohbet toplantısında bir araya gelen Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat Bilgiç, geçen yıl ağustos ayında yönetim kurulu kararıyla alınan yeni şube açma kararının nihayet gerçekleştirdiklerini söyledi. İş Bankası’nın yılda 260 milyar TL kredi hacmine ulaştığını dile getiren Murat, “Van’da ise bu yıl kullanılan toplam kredilerin oranı 4.9 milyar TL’yi buldu. Biz bundan yüzde 11 pay alıyoruz. Bu bölge tasarrufundan çok fazla borçlanan bir bölge. Geri ödeme oranı da bölgede çok yüksek. Van’da kredilerin geri ödeme oranı yüzde 3.3. Bizim Van’daki 6 şubemiz de şuan kar ediyor. Genel  olarak Doğu ve Güneydoğulular borçlarına çok sadık. Hafta sonu gelip borcunu ödemeye çalışan bile var. Biz kurum olarak sadece kârlı günde değil karlı günde de bu vatandaşlarımızın yanında yer alacağız” diye konuştu.  


1.1 milyon nüfusu var 

1.1 milyon nüfusa sahip Van’ın yılda 200 bin turist ağırladığını anlatan Murat Bilgiç, bölgenin gerek ticari potansiyeli gerekse İran’a yakınlığıyla ciddi potansiyel barındırdığını, bu nedenle  yatırımda tereddüt etmediklerini ifade etti.


5.5 milyar liralık krediyi yapılandırdı 

EKK’nun KOBİ’lere kullandırılacak kredi hacmini 250 milyar TL’ye çıkarmasının başta KOBİ’ler olmak üzere şirketleri rahatlatacağını dile getiren Murat Bilgiç, “Bu tabii her önüne gelen şirkete kredi verileceği anlamına gelmez. Bankalar kendi reytinlerini de göz önünde bulundurup uygun olanlara kullandıracak” dedi. İş Bankası’nın 550 milyar TL’lik kredinin yüzde 2’sinin geri dönmediğini anlatan Bilgiç, bu nedenle yapılandırmaların sürekli devam ettiğini söyledi. Bugüne kadar Türkiye genelinde 5.5 milyar TL’lik krediyi yapılandırdıklarını anlatan Bilgiç, Van’da ise bu rakamın 10 milyon TL’yle sınırlı kaldığını kaydetti.  


Esnaf kredisine 2 katı ilgi

Faiz indirim kararının kredi talebine olumlu yansıdığını kaydeden Bilgiç, esnafa yönelik çıkardıkları yüzde 1'in altındaki faiz oranlı esnaf kredilerine 1 milyar TL talep beklediklerini ancak 2 milyar TL kredi kullandırıldığını ifade etti. 


22 bin kişiye 1 şube düşüyor 

İş Bankası’nın yeni şube açılışı bölge iş dünyasında sevinçle karşılandı. Van’da 22 bin 325 kişiye bir banka şubesi düştüğünü anlatan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, “İlimizde finansa erişimde sorun yaşıyorduk. Bu nedenle açılış bize umut oldu" dedi. 


Marmara Bölgesi'ne yeni şube

Ticari şube yatırımlarına 2017 yılında da devam edeceklerini açıklayan Bilgiç, gelecek yıl Marmara Bölgesi’nde bir yeni şube daha açacaklarına da dikkat çekti.


Akşam 


Geri Dön