24 / 04 / 2024

Türkiye kentsel dönüşümle büyüdü!

Türkiye kentsel dönüşümle büyüdü!

Malatya 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Türkiye'nin büyüdüğünü söyledi...



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'daki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

"Yapılacak çok şey var"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ankara-İstanbul hızlı trenini 2014'te hizmete açtıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman, Kars, Bingöl, Şırnak, Kastamonu, Antalya-Gazi Paşa, Konya, Balıkesir, Mardin, Adnan Menderes İç Hatlar, Ağrı, Ordu-Giresun, Hakkari, Diyarbakır, Van Çanakkale, Sinop, Kahramanmaraş, Muş ve son olarak dünyanın en büyüğü sayılacak olan İstanbul Havalimanı'nı da yaptıklarını ifade etti. 

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Türkiye'nin büyüdüğünün altını çizen Erdoğan, artık şehirlerin millet bahçeleriyle güzelleştiğini, son bir yıl içinde 13 millet bahçesini hizmete açtıklarını, yıl sonuna kadar 19'unu daha açacaklarını belirtti.

Sivas-Malatya yüksek hızlı tren hattı inşasına gelecek yıl başlanacak 

Yeni yatırımlarla beraber yola devam edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas-Malatya yüksek hızlı tren hattının, şehri ülkenin tüm hızlı tren hatlarına bağlayacak önemli bir proje olduğunu söyledi. Erdoğan, Sivas tarafından gelecek bu hatın, Elazığ'a, Diyarbakır'a kadar devam edeceğini belirten "Şu anda proje çalışmaları sürüyor. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki yıl inşasına başlanmasını bekliyoruz." dedi. 

Malatya'nın bölünmüş yol uzunluğunu 36 kilometreden 424 kilometreye çıkardıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi; 

"Kuzey çevre yolunun da inşası başladı. Bu projeyi de söz verdiğimiz şekilde tamamlamakta kararlıyız. Kömürhan Köprüsü, Kömürhan Tüneli bağlantı yolları büyük ölçüde bitti, eksikler tamamlanınca yakında hepsini de birlikte açacağız.

Eski stadın yerini millet bahçesine dönüştürüyoruz, ihalesi yapıldı, inşası yakında başlayacak. Ülkemizin önemli tarım merkezlerinden olan Malatya'da şeker pancarı üreticilerimize verdiğimiz ve memnuniyetle karşılandığını gördüğüm ton başına 300 liralık fiyatı bir kez daha burada tekrarlamak istiyorum. Bu fiyatın üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz milletimize hizmet için çalışmaya devam ederken birileri de devraldıkları belediyenin alt yapı, üst yapı ve sosyal destek hizmetlerinde kullandığı araçlarını israf diye sergiliyor."

Erdoğan, Malatya'nın bölünmüş yol uzunluğunu 36 kilometreden 424 kilometreye çıkardıklarını söyledi. 

Erdoğan, "Kuzey çevre yolunun da inşası başladı. Bu projeyi de söz verdiğimiz şekilde tamamlamakta kararlıyız. Kömürhan Köprüsü, Kömürhan Tüneli bağlantı yolları büyük ölçüde bitti, eksikler tamamlanınca yakında hepsini de birlikte açacağız.

Eski stadın yerini millet bahçesine dönüştürüyoruz, ihalesi yapıldı, inşası yakında başlayacak. Ülkemizin önemli tarım merkezlerinden olan Malatya'da şeker pancarı üreticilerimize verdiğimiz ve memnuniyetle karşılandığını gördüğüm ton başına 300 liralık fiyatı bir kez daha burada tekrarlamak istiyorum. Bu fiyatın üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz milletimize hizmet için çalışmaya devam ederken birileri de devraldıkları belediyenin alt yapı, üst yapı ve sosyal destek hizmetlerinde kullandığı araçlarını israf diye sergiliyor." ifadelerini kullandı. 


Geri Dön