29 / 03 / 2024

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirlenecek!

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirlenecek!

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirlenecek. Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketini belirlemek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Türkiye 100" adlı yarışmaya başvurular başladı.




Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketini belirlemek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Türkiye 100" adlı yarışmaya başvurular başladı.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB,  AllWorld Network ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından düzenlenen yarışmaya, http://turkiye100.tobb.org.tr/ internet adresinden 1 Aralık 2014 tarihine kadar ücretsiz başvuru yapılabilecek.


Başvuran şirketler arasından 2011-2013 döneminde satış gelirlerini en hızlı arttıran 100 şirketin seçileceği yarışma, firmalara küresel ortaklıkların kapısını açıp, uluslararası platformda tanıtım olanağı sağlayacak. 


Başarılı şirketlere uluslararası düzeyde görünürlük kazandırmak ve bu şirketlerin küresel ekonomik bağlantılarını kuvvetlendirmek amacını taşıyan yarışmada listeye giren şirketler, her yıl Harvard Üniversitesinde düzenlenen Harvard Girişimcilik Zirvesi'ne katılmaya hak kazanacak.


Söz konusu firmalar, AllWorld Network’ün dünyanın dört bir tarafında gerçekleştirdiği "Türkiye 100" benzeri yarışmaların kazananlarıyla da bir araya gelme fırsatı yakalayacak.


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı değerlendirmede, yarışmanın hızla büyüyen KOBİ'ler için çok önemli bir fırsat olduğunu belirtti. 


Girişimciliğin geliştirilmesinin TOBB'un en önemli öncelikleri arasında yer aldığını bildiren Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin girişimci sayısının artması ile daha fazla büyüyeceğine işaret etti. Girişimciliğin, Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hale gelmesinin anahtarı olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Anadolu'nun her yanında doğru fırsatları gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan binlerce girişimcimiz var. Bu girişimcilerimiz en büyük varlığımızdır. TOBB'un öncülüğünde TEPAV ve AllWorld Network’ün yürüttüğü Türkiye 100 projesiyle bu girişimcilerimiz dünyaya tanıtılacak" ifadesini kullandı.


- Başvuru koşulları


Yarışmaya, en az 3 yıllık işletme geçmişine ve 2013 itibariyle en az 500 bin dolar gelir veya ciroya sahip, 2011-2013 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 artırmış şirketler başvurabilecek.


Yarışma bağımsız, özel, halka açık olmayan, kar amaçlı şirketleri ya da ortaklık veya şahıs şirketlerine açık olacak. 


Açıklamada, merkezi Türkiye'de olan şirketlerin katılabileceği yarışmaya başvurabilmek için aranan diğer şartlar şöyle sıralandı: 


"Şirket yasal olarak başka bir yerde şirketleşmiş olabilir. Yabancı bir şirketin şubeleri yarışmaya başvuramaz. Şirketin yerli veya yabancı yatırımcıları olabilir ancak hisselerinin yüzde 51'i veya daha fazlası bir halka açık şirkete veya herhangi bir ülkenin devletine ait olmayacak. Şirket, kar amacı gütmeyen bir kuruluş, holding şirketi, franchise, otomobil satış bayiliği, banka veya kamu hizmeti veren bir şirket olmayacak. Bir holdingin sahip olduğu ancak bağımsız tüzel kişilik durumuna sahip işletmeler başvuruda bulunabilecek."


AA


Geri Dön