23 / 04 / 2024

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan'da yeni ilkokul açacak!

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan'da yeni ilkokul açacak!

Çalışmalarını sürdüren Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde ilkokul açacak.



Yatırımlarına devam eden Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde ilkokul açacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İlkokul olarak kullanılacak daha önce Belh İl Şura Başkanlığı olan binanın TMV Afgan-Türk Maarif Okullarına devri için gerçekleştirilen törene Belh Vali Yardımcısı Muhammed Başir Tevhidi, İl Şura Başkanı Muhammed Afzal Hadid, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Fazıl Akın Erdoğan, TMV Afganistan Ülke Direktörü Şakir Voyvot, Afgan-Türk Maarif Okulları Mezar-ı Şerif erkek ve kız liseleri yöneticileri katılım gösterdi.

Törende açıklamalar yapan Belh Vali Yardımcısı Tevhidi, Türkiye'nin her zaman Afgan halkının yanında yer aldığını belirtti.

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde Afganistan'a erzak, hijyen ve tıbbi malzeme yardımında bulunduğunu dile getiren Tevhidi, zor günlerde de Afganistan halkının yanında olan Türkiye'ye teşekkürlerini sundu.

Tevhidi, TMV'nin Afganistan halkına verdiği sözleri yerine getirdiğini belirterek, Afgan-Türk Maarif Okulların kısa sürede birçok başarıya imza attığını söyledi.

Belh İl Şura Başkanı Hadid, Afganistan'ın kalkınmasının eğitimden geçtiğini ve bu nedenle eğitime yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu dile getirdi.

Belh İl Şura Başkanlığının eski binasını, TMV'nin yeni açacağı ilkokula tahsis ettiklerini belirten Hadid, binanın eğitim yuvası olmasından duydukları memnuniyete de değindi.

Belh İl Şura Başkanlığından devraldıkları ilkokul binasının bahçesine yeni bir bina daha yapacaklarını dile getiren Voyvot, "Şu ana kadar yapılan yatırımlar dışında önümüzdeki aylarda Mezar-ı Şerif kentinde eğitim alanında büyük yatırımlar yapmayı planlıyoruz." diye konuştu. 

Voyvot, ilkokul binasının tadilatının yapılmasından sonra en kısa zamanda hizmete açılacağını sözlerine ekledi.


Geri Dön