20 / 04 / 2024

Türkiye MIPIM'de misafirken ev sahibi oldu!

Türkiye MIPIM'de misafirken ev sahibi oldu!

Türk inşaat sektörünün devleri SABAH'ın ev sahipliğinde Cannes'da bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte aynı masa etrafında toplanan patronlar, MIPIM'e Türkiye'nin damgasını vurduğunu belirterek, "Misafirken ev sahibi olduk" dedi..



SABAH, Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleşen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de Türk gayrimenkul sektörünün dev oyuncularını bir araya getirdi. Martinez Hotel'de gerçekleşen buluşmada, gayrimenkul sektörünü yöneten isimler aynı masa etrafında toplandı. MIPIM hakkında değerlendirmede bulunan inşaatın patronları, fuarın geçen yıla göre daha canlı geçtiğini vurguladı. Bu yıl Türkiye katılımının oldukça güçlü olduğunu belirten sektör temsilcileri, "Geçen yıl misafirdik, bu yıl ev sahibiyiz" yorumunda bulundu. 


TÜRKİYE DAMGASINI VURDU 

Türkiye, bu yıl girişte yer alan 300 metrekarelik çadırı, 96 metrekarelik dev maketi ve ülke genelinden katılan yerel yönetimleriyle fuara damgasını vurdu. Uluslararası fonlar, dünyaca ünlü yatırımcılar, ödüllü mimarlar ve kamudan temsilcilerin buluştuğu platformdan Türk gayrimenkul firmaları da mutlu ayrıldı. Geçen yıl kamudan hiçbir temsilcinin katılmadığı fuar, Türk yatırımcılar için sönük geçmişti. Bu yıl arkalarına kamu desteğini de alan şirketler, fuarda proje değil şehir tanıtımı yaptı. 


TEMASLAR SÜRECEK

İnşaatın patronları "Fuarda yerli ve yabancı yatırımcılarla birebir görüşmeler yaptık. Bu fuarla sınırlı kalmayacak. Yabancıları Türkiye'de ağırlayacak, yurtdışı organizasyonlarında da boy göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu. MIPIM'de sıcak satış yapılmadığını dile getiren patronlar, yurtdışı bağlantıları ve prestij için burada olduklarını kaydetti. Bu yıl Türkiye'nin iyi bir çıkış yaptığını belirten patronlar, önümüzdeki yıllarda da fuara katılımın aynı etkinlikle devam edilmesi gerektiğini söyledi. 


"2019'DA İS TAN BUL 'DA OLSUN " 

2019 yılında MIPIM fuarının İstanbul'da yapılması için Beyoğlu Belediyesi'nin girişimlerinin desteklenmesi gerektiğine de değinen sektör oyuncuları, şunları anlattı: "Bu fuar Türkiye'yi gayrimenkul yatırımları açısından şampiyonlar ligine çıkaracak. Aynı zamanda son yıllarda bu alanda yıldızı parlayan İstanbul'un yatırım fırsatlarını yerinde göstermesi noktasında büyük önem teşkil edecek." 


MIPIM SELFİE'Sİ

Sabah'ın düzenlediği organizasyona Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özen Kuzu, İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, DKY İnşaat İş Geliştirme Uzmanı Aykut Dumankaya, DKY İnşaat Genel Müdürü Tevfik Türel, Emaar Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ümit Türüdü Şen ve Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel katıldı. 


Seda Tabak-Sabah


Geri Dön