26 / 04 / 2024

Türkiye Rusyalı dar gelirliyi ev sahibi yapacak!

Türkiye Rusyalı dar gelirliyi ev sahibi yapacak!

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'la bir araya gelen Rusya İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev, Türk inşaat şirketlerinin 'Konut ve kentsel çevre' projesinin gerçekleştirilmesinde yer alabileceğini söyledi.



Rusya İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'la bir araya geldi. Sputniknews'ta yer alan habere göre, görüşmeler sırasında Türk inşaat şirketlerinin Rusya'da 'Konut ve kentsel çevre' projesinin gerçekleştirilmesinde yer alabileceği kaydedildi.

Konu ile ilgili konuşan Yakuşev "Rus şirketler, bunun yanı sıra Türklerin de aralarında olduğu yabancı inşaat şirketleri projede ciddi katılım gösterebilir" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Türkiye'nin orta ve düşük gelirli aileler için konut sorunu çözümü, toplu konut inşaatı ve konut endüstrisini finanse etme deneyimleri ile ilgilendiğini söyleyen Yakuşev, inşaat bilgi modeli, ekspertiz ve teknik düzenlemeler konusunda işbirliği yapabileceklerinin altını çizdi.

SAMSAR: PROJE İLE İLGİLENİYORUZ

Rusya İnşaat Bakanlığı temsilcilerini Türkiye'ye davet eden Samsar ise "Türk şirketler Rusya'daki inşaat projelerinde aktif rol oynuyor. Elbetteki söz konusu projelerle ilgileniyoruz. İş dünyası konut yapımı ihaleleri ve konut alanları inşaasıyla ilgileniyor. Türkiye'nin gündeminde şu an kentsel çevre gelişimi var. Bu konuya büyük önem veriyoruz ve bu alanda birçok şeyin yapılabileceğinin beklentisi içindeyiz" diye konuştu. 

İŞBİRLİĞİ MEMORANDUMU

Yakuşev, Ekim 2018'de iki ülke arasında inşaat ve şehir ekonomisine yönelik bir çalışma grubu kurulduğunu belirtti.

Rusya İnşaat Bakanlığı 7 Şubat 2019 yılında Türkiye'ye çevre ve şehir planlamaya yönelik işbirliği memorandum taslağı göndermişti.

Yakuşev "St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu çerçevesinde imzalanması için birlikte memorandumu hazırlamayı umuyoruz" açıklamasında bulundu.

Ortadoğu ve Rusya'nın yeni emlak cenneti Türkiye!


Geri Dön