25 / 04 / 2024

Türkiye şehircilik tecrübelerini Etiyopya'ya aktaracak!

Türkiye şehircilik tecrübelerini Etiyopya'ya aktaracak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan şehircilikteki tecrübelerini Etiyopya'ya aktaracaklarını ifade etti...



 

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Kentsel Kalkınma ve Konut'tan sorumlu Devlet Bakanı Getachew Hailemariam Abay ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konuya ilişkin açıklama yapan Ceylan, Türkiye-Etiyopya ilişkilerinin çok derin bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Ceylan, "Tükiye'nin çok önemli bir tecrübeye sahip olduğu konut temini konusunda paylaşımlarda bulunacağız. Şehirlerin alt yapısını geliştirme konusunda tecrübelerimizi paylaşacağız." dedi.

Etiyopya'da ciddi bir konut açığı olduğunu ifade eden Ceylan, Etiyopya'nın konut temini konusunda Türkiye'den yardım istediğini ve Türkiye'nin tecrübelerini heyete aktaracaklarını bildirdi. Ceylan,  Türk iş adamlarının Etiyopya'da yapmış olduğu yatırımların 3 milyar doları bulduğunu, bu rakamın artması için çalışmaya devam edileceğini söyledi. 

 "Türkiye bizim açımızdan model ülkedir"

Etiyopyalı Bakan Hailemariam Abay ise ülkesinin son 15 yılda çift haneli büyüme rakamlarına ulaştığını belirtti. Hailemariam sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Etiyopya'nın önünde olan imkanları bizim dost ülkemiz Türkiye ile değerlendirmek durumundayız. Ziyaretimizin amacı da bilgi ve tecrübe alışverişidir. Bizim en önemli sorunlarımızdan bir tanesi konut arzı sorunu. Türkiye'nin de bu alanda çok tecrübeli bir ülke olduğunu biliyoruz. Özellikle düşük maliyetli ve yüksek kaliteli konut çalışmaları konusunda bilgi almak istiyoruz. Türkiye bizim açımızdan model ülke konumundadır. Türkiye modelini de konut ve alt yapı koordinasyonu alanında yerinde görmek için burada bulunuyoruz."


Geri Dön