23 / 04 / 2024

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 48 gayrimenkul satıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 48 gayrimenkul satıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun şeker fabrikaları ile ilgili sorduğu soruya yanıt vererek, 48 gayrimenkulün satışının yapıldığını söyledi..



Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun özelleştirilmesi ile gündemde olan Türkiye Şeker Fabrikaları ile ilgili soru önergesini yanıtladı.

Bakan Ağbal, 2017-2018 yılları arasında sonuçlanan 38 ihale kapsamında, mülkiyeti Şeker Fabrikaları'na ait 48 gayrimenkulün satışının yapıldığını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Tanrıkulu, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. ile ilgili olarak, 2017 yılından itibaren kaç ihale yapıldığını, bu ihalelerin neler olduğunu, hangi usulle yapıldığını, ihale bedellerini, ihalellerde en yüksek-en az fiyatları veren firmaları ve ihaleleri alan firmaları sormuştu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, özelleştirme programındaki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. ile ilgili olarak açılan ve 2017-2018 yılları arasında sonuçlanan 38 ihale kapsamında, mülkiyeti bu kuruluşa ait 48 taşınmazın muhtelif şahıs ve firmalara satışının yapıldığını, bu taşınmazların ihale bedelleri toplamının da 22 milyon 463 bin 500 lira olduğunu, söz konusu ihalelerin 'pazarlık usulü' ile gerçekleştirildiğini ve İhale Komisyonu tarafından gerekli görülerek, pazarlık görüşmesine devam eden teklif sahiplerinin katılımı ile 'açık artırma' yoluyla sonuçlandırıldığını açıkladı.


 


Geri Dön