25 / 04 / 2024

Türkiye ve Azerbaycan arasında çevre ve şehircilik alanında iş birliği!

Türkiye ve Azerbaycan arasında çevre ve şehircilik alanında iş birliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Azerbaycan Devlet Emlak Komitesi Başkanı Hasanov'u kabul etti. Bakan Kurum, "Çevre ve şehircilik alanında da diğer alanlarda olduğu gibi iki ülkedeki iş birliğini çok daha yukarıya çekecek çalışmaları yapma kararı aldık" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Azerbaycan Devlet Emlak Komitesi Başkanı Kerem Hasanov'u bakanlıkta kabul etti.

Türkiye ile Azerbaycan'ın iki devlet tek millet olduğunu belirten Kurum, bakanlık olarak çevre ve şehircilik alanında birçok faaliyette bulunduklarını söyledi. Kurum, tapu-kadastrodan, kentsel dönüşüme, sosyal konut üretiminden, millet bahçeleri ve coğrafi bilgi sistemlerine kadar şehircilikte birçok proje gerçekleştirdiklerini anlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Azerbaycan'dan gelen konuk yetkililerle bilgi alışverişinde bulunduklarını söyleyen Kurum, şu ifadeleri kullandı;

"Çevre ve şehircilik alanında da diğer alanlarda olduğu gibi iki ülkedeki iş birliğini çok daha yukarıya çekecek çalışmaları yapma kararı aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu bilgi birikimimizi kardeş ülkemizin ilgili bakanlığı ile paylaşmış olacağız. Yine değerli Başkanımız da kendi başkanlığı içerisindeki, bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşacak. Hemen yarından itibaren heyetlerimiz çalışmalara başlayacak."

Bakan Murat Kurum, iki kardeş ülkenin siyasi ve ekonomik anlamdaki birlikteliklerini çevre ve şehircilik anlamında da çok daha üst noktalara getirmek istediklerini söyledi. 

Hasanov da tapu kadastro, kentsel dönüşüm, taşınmazların durumu ve coğrafi bilgi sistemleri gibi şehircilik konularında ortak çalışmalar yürütüleceğini ifade ederek, desteğinden dolayı Kurum'a teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden oluşan teknik bir heyetin Azerbaycan'a giderek iş birliği yapılacak konulara ilişkin görüşmeler yapması kararlaştırıldı.


Geri Dön