25 / 04 / 2024

Türkiye yabancı yatırımcı için tanıtılacak!

Türkiye yabancı yatırımcı için tanıtılacak!

Yabancı sermayenin Türkiye'ye çekilmesi için büyük bir tanıtım hamlesi başlatılacak. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yurtdışına ekipler gönderileceğini söyledi.



Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin artırılması için yeni bir "tanıtım kampanyası" başlatacaklarını, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde olduğu gibi dünyanın üst düzey CEO'ları ile görüşmeler yapılacağını söyledi. Yılmaz, tanıtım için ekipler oluşturup yurtdışına gönderileceğini, bir projeyi dünyada en iyi yapabilecek firmalar ile görüşüleceğini ya da büyük yatırım yapmayı planlayan firmaların Türkiye'yi tercih etmesine dönük çalışmalar yapılacağını bildirdi. 


TÜRKİYE CAZİP OLMALI 

Bir grup gazeteci ile sohbet eden Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında hafta içinde yapılan yatırım değerlendirme toplantısı ile ilgili bilgi verdi. Toplantıda kamu yatırımları, kamu-özel işbirliği projeleri, özel sektör yatırımları ve doğrudan küresel sermayenin cezbedilmesi başlıkları altında dört konu üzerinde durduklarını söyledi. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye çekilmesi için özel çalışma yapılması gerektiğinin altını çizen Cevdet Yılmaz, "Dünyada ticaret ve sermaye daralıyor. Buna iki strateji ile karşılık vermek zorundayız. Birincisi, dış kaynak ihtiyacımızı azaltmalıyız. Bu ancak iç tasarruf oranlarını artırmakla mümkün olur" dedi. İkincisinin de doğrudan uluslararası sermaye için Türkiye'yi cazip hale getirmek olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, "Daha fazla sermaye çekebilmek için ülkenizi tercih edilir hale getirmelisiniz. Bu noktada bürokrasiyi azaltmaktan tutun da adalet sisteminin etkin işleyişine kadar pek çok önemli konu var. Tanıtım için yeni şeyler yapmak gerekiyor" diye konuştu. 


CEO'LARLA ÖZEL GÖRÜŞÜLECEK

Yılmaz , yabancı sermayenin Türkiye'ye çekilmesi için yapılacak tanıtımla ilgili şu bilgileri verdi: "Daha önce dünyadan üst düzeyde CEO'lar çağrılıp görüşmeler yapılırdı. O tür çalışmalar yapılacak. Yurt dışına ekipler oluşturup gönderilebilir. Nokta atışlar yapılabilir. Elinizde üç-beş projeniz var. Bunu kim yapabilir dünyada; şu şu firmalar. Onlara gidip projenizi tanıtıp cezbetmeye çalışabilirsiniz. Bir firma yatırım kararı aldı; diyelim ki bir otomotiv devi. Yeni bir modeli bir yerde üretecek. Onu Türkiye'ye getirmek için ne yapabiliriz? Birkaç ülkeyi düşünüyorsa kendimizi nasıl daha tercih edilir hale getiririz? Buna benzer çalışmalar."


Sabah 



Geri Dön