20 / 04 / 2024

türkiye yabancı sermayeye tanıtılacak

türkiye yabancı sermayeye tanıtılacak

Yabancı sermayenin Türkiye'ye çekilmesi için büyük bir tanıtım hamlesi başlatılacak. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yurtdışına ekipler gönderileceğini söyledi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Türkiye 2020'de yabancıya konut satışında ilk 10'da!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ekonomik etkileri tüm sektörlerde görülse de, Türkiye yabancıya gayrimenkul satışında rekor kırdı.  

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Son yıllarda Türkiye'de yabancıya konut satışları yükselme kaydetmişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  açıkladığı verilere göre; Nisan ayında yabancıya konut satışında rekor kırıldı. 

Türkiye gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi!

Son yıllarda Türkiye yabancı gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi oldu. Geçtiğimiz yıl yabancıya yapılan konut satışı bir önceki yıla göre yüzde 78.4 arttı.

Türkiye yabancı gayrimenkul yatırımları için gözde ülke!

TÜİK 2019 Mart konut satış istatistiklerini değerlendiren Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Türkiye yabancı yatırımcılar için gözde bir ülke olmaya devam ediyor. Yabancılar hem oturmak hem de yatırım için ülkemizden ev almaya devam ediyor." dedi...

Yabancı konut alıcıları Türkiye'ye akıyor!

Kur ve faizle ekonomik darbe yapmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta duran Türkiye, yabancı yatırımcıların gözdesi oldu..

Türkiye'de her 5 markalı konuttan biri yabancıya satıldı!

2016'da Türkiye genelinde markalı konutların yüzde 21'i yabancıya satıldı. REIDIN Türkiye Ülke Müdürü Bertrand, "Geçen yıl markalı konut alan yerli ve yabancıların toplamının yüzde 33'ü peşin ödemeyi tercih ederken, yüzde 33'ü banka kredisi kullandı." dedi.

Yabancı şirketler Türkiye'de gayrimenkul kiralamakta zorlanıyor!

Yabancı sermayeli finansal kiralama şirketleri Türkiye'de gayrimenkul kiralamakta zorlanıyor.

Türkiye neden yabancı yatırımcı için cazip bir ülke?

MIPIM Fuarı’nda “Neden Türkiye Yabancı Yatırımcı İçin Cazip Bir Ülke?” panelinde konuşan EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yaptığı sunumda verilerle Türkiye gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Türkiye'nin projeleri için sermaye gerekli!

Dünya Bankası İslami Finans Geliştirme Merkezi Başkanı Zamir İkbal, Türkiye'nin yatırımlarında sermayeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İkbal, altyapı projeleri için yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesi gerektiğini belirtti.

türkiye yabancı sermayeye tanıtılacak Haberi

türkiye yabancı sermayeye tanıtılacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin artırılması için yeni bir "tanıtım kampanyası" başlatacaklarını, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde olduğu gibi dünyanın üst düzey CEO'ları ile görüşmeler yapılacağını söyledi. Yılmaz, tanıtım için ekipler oluşturup yurtdışına gönderileceğini, bir projeyi dünyada en iyi yapabilecek firmalar ile görüşüleceğini ya da büyük yatırım yapmayı planlayan firmaların Türkiye'yi tercih etmesine dönük çalışmalar yapılacağını bildirdi. 


TÜRKİYE CAZİP OLMALI 

Bir grup gazeteci ile sohbet eden Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında hafta içinde yapılan yatırım değerlendirme toplantısı ile ilgili bilgi verdi. Toplantıda kamu yatırımları, kamu-özel işbirliği projeleri, özel sektör yatırımları ve doğrudan küresel sermayenin cezbedilmesi başlıkları altında dört konu üzerinde durduklarını söyledi. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye çekilmesi için özel çalışma yapılması gerektiğinin altını çizen Cevdet Yılmaz,...