19 / 03 / 2024

Yabancı konut alıcıları Türkiye'ye akıyor!

Yabancı konut alıcıları Türkiye'ye akıyor!

Kur ve faizle ekonomik darbe yapmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta duran Türkiye, yabancı yatırımcıların gözdesi oldu..



Kur ve faizle ekonomik darbe yapmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta duran Türkiye, yabancı yatırımcılar için gözde haline geldi. Merkez Bankası uzmanlarınca hazırlanan doğrudan yabancı yatırımlara ilişkin araştırmada Türkiye'nin "güven ve yatırımın adresi" olduğu vurgulandı.

FIRSAT SUNUYOR

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre, Türkiye'nin sahip olduğu 8 önemli değerle hem pazar hem de etkinlik arayışı içinde olan doğrudan yabancı yatırımcılar için iyi bir alternatif olduğuna dikkat çekildi. Yabancı yatırımcıları cezbeden başlıklar "iş gücü kalitesi, tüketim kalıbı, talep gücü, teknoloji kullanım becerisi, coğrafi konumu, altyapısı, ticaret geleneği, teşvikler" olarak yer aldı. Teşvik programlarının iş yapma ortamına etkisinin orta ve uzan dönemde hissedileceği vurgulanarak, şu tespitlerde bulunuldu: "Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 80'lere ulaşırken, yıllık yaklaşık 800 bin öğrencinin üniversiteden mezun olması işgücünde eğitim düzeyinin artmakta olduğunu gösteriyor. Türkiye coğrafi konumu gereği önemli pazarlara erişimi olan etkili ve uygun maliyetli bir çıkış noktası ve Doğu-Batı'yı bağlayan önemli enerji geçidi. Yaygınlaşan teknoloji kullanımı, uluslararası pazarlara ulaşımı hızlandırırken, kurumsal, dinamik ve olgun bir özel sektörün oluşmasına katkıda bulunuyor. Teknik altyapı ile iş yapma ortamını kolaylaştıran olanaklar sunuluyor."

KONUT ALICILARI TÜRKİYE'YE AKIYOR

Türk Lirası'nın önemli ölçüde değer kaybetmesinin Türkiye'deki konut pazarının yabancılar için çok çekici hale geldiği belirtiliyor. İngiliz Guardian gazetesi, "Döviz krizi, fırsat peşindeki yabancı alıcı akımını tetikledi" diyor. Özellikle Bodrum ve Marmaris'te emlakçılar, büyük bir ilgi olduğunu ifade etti.
 


Geri Dön