24 / 04 / 2024

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Son yıllarda Türkiye'de yabancıya konut satışları yükselme kaydetmişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  açıkladığı verilere göre; Nisan ayında yabancıya konut satışında rekor kırıldı. 



Dünyanın pek çok yerinden gelen yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi her geçen gün artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün açıkladığı verilere göre, bu yılın nisan ayında yabancılara konut satışı 3 bin 720'ye ulaştı. Sabah Gazetesin'de yer alan habere göre; bu rakam, 2018'in aynı dönemine göre yüzde 82.1'lik artışa işaret ediyor. Yabancılara konut satışında tarihin en iyi rakamlarına ulaşıldı. Nisan ayında toplam konut satışında ise azalma görüldü. Toplam konut satışı geçen yıla göre yüzde 18.1 azalarak 84 bin 403 adet oldu.

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Yabancılara konut satışı, yılın ilk dört ayında 2018'in aynı dönemine göre yüzde 82 arttı ve konut satış rakamları 13 bin 338 adede ulaştı.Bu artışı Türk vatandaşlığı verilmesinde sınırın 250 bin dolara düşürülmesi sağladı. 

Bunun yanı sıra, KDV ve tapu harcı indirimlerinin devam etmesinin sektöre ilgiyi artırdığını ifade eden uzmanlar, bu yıl 10 milyar dolarlık rakamın yakalanacağını düşünüyor. Yabancıların konut satın alırken en çok tercih ettikleri ile ise İstanbul.  Geçen yılın nisan ayında yabancı alıcılar İstanbul'dan 676 konut satın aldı. Yabancılar, 2019'un aynı döneminde yüzde 172'lik artışla bin 839 konutun sahibi oldu. Yabancıların en çok tercih ettikleri ikinci il ise Antalya oldu. Antalya'da yabancılara 676 adet konut satıldı. Yabancılara konut satışında en fazla artışın yaşandığı il yüzde 366.7 ile  Ankara  olarak belirlendi. Ankara'yı yüzde 280 artışla  İzmir  ve yüzde 172 artışla İstanbul izledi.

IRAKLILAR LİDERLİĞİ KORUDU

Türkiye'den konut satın alan yabancıların başında Iraklılar geliyor. Iraklılar geçen yıl nisan ayında 337 konut satın aldı. Iraklılar, bu yılın nisan ayında ise 533 konutun sahibi oldu. Iraklıları, 307 konutla İranlılar takip etti.

Yabancıya konut satışı önümüzdeki günlerde daha da artacak!

Yabancıya konut satışında en yüksek Nisan rakamları görüldü!

 


Geri Dön