25 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Konut satışları Haziran ayında büyük çıkış yakaladı. Satışları önceki aya oranla yüzde 127 artış sağlarken ilk 6 ayda yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 



Konut satışları Haziran baz etkisi sebebiyle  geçen senenin aynı ayına göre yüzde 29 düşse de  satış rakamları bir önceki aya oranla yüzde 127.7 arttı. Akşam'da yer alan habere göre; Haziran ayında satışlar önceki aya oranla iki katına çıkarak 59 binden 134 bin adede yükselirken yabancıya yapılan satışta yüzde 185.3 yükselme yaşandı. Haziran ayında yabancıya 4 bin 748 konut satışı yapılırken ilk 6 ayda ise tüm zamanların rekoru kırıldı. Bu yılın ilk yarısında yabancılara satılan 20 bin 488 konutla tüm zamanların en iyi Ocak-Haziran satışı yapıldı.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

İran lider 

Haziran ayında yabancılara konut satışında ilk sırayı 773 konutla Irak vatandaşları alırken Irak vatandaşlarını sırasıyla, 683 konutla İran, 300 konutla Rusya Federasyonu, 250 konutla Afganistan ve 192 konutla Almanya vatandaşları izledi. İlk 6 ayda ise en çok konutu 3 bin 70 adetle İran vatandaşları aldı. İranlıları, 3 bin 19 konutla Irak vatandaşları takip etti.

Olumlu trend devam edecek

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği Başkanı Ömer Faruk Akbal: "Yabancılar sadece İstanbul, Antalya ve Muğla'ya değil, Samsun ve Trabzon gibi bölgelere de yatırım yaptı."

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün: "İlk 6 aylık rekor, yıl sonundaki rekorların da habercisi. Yabancıya satışta yıl sonu için beklentimiz en az 50 bin adet."

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt: "Yabancı yatırımcının ne olursa olsun Türkiye'ye bakış açısı değişmedi. Artış sürecek."

Akkuş Group Başkanı Abdülkadir Akkuş: "Yabancı, yaşamını da işini de ülkemize taşımak istiyor."

2021 Haziran'da 134 bin 731 konut satıldı!


 


Geri Dön