26 / 04 / 2024

Türkiye'de 2021’de 19 bin mali aracı kuruluş faaliyet gösterdi!

Türkiye'de 2021’de 19 bin mali aracı kuruluş faaliyet gösterdi!

Türkiye'de mali aracı kuruluşlar sektöründe faaliyet içinde olan girişim sayısı geçtiğimiz sene 19 bin 1 oldu. İşte detaylar…



Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 senesi ile ilgili olarak ilişkin mali aracı kuruluş istatistiklerini yayımladı.

Bu açıklamalara göre; finansal hizmet faaliyetlerinde 255, sigorta, reasürans ve emeklilik fonlarında ise 68 ve aynı zamanda finansal hizmetler ile sigorta için yardımcı faaliyetlerde de 18 bin 678 girişim faaliyet gerçekleşti.

Söz konusu olan kuruluşların faktör maliyeti ile katma değer 436 milyar 93 milyon TL, üretim değeri ise 592 milyar 14 milyon TL oldu.

Mali aracı kuruluşlarda toplam olarak katma değerin yüzde 87,3'ü finansal hizmet, yüzde 8'i sigorta olurken, reasürans ve emeklilik fonları ise yüzde 4,7'si ise finansal hizmetler ile sigorta için yardımcı faaliyetlerde gerçekleşti.

Üretim değerinin de yüzde 80,7'si finansal hizmet, yüzde 14,6'sı sigorta, reasürans ve emeklilik fonları ve tüm bunların yanında yüzde 4,7'si ise finansal hizmetler ile sigorta için yardımcı faaliyetlerden oluşum gösterdi.

Faktör maliyetiyle katma değer 2021 yılında bir önceki seneye göre finansal hizmet faaliyetlerinde yüzde 39,5, sigorta, reasürans ve emeklilik fonları faaliyetlerinde ise yüzde 30,7, finansal hizmetler ile sigorta için yardımcı faaliyetlerde ise yüzde 58 çıktı.

Türkiye de 2021’de 19 bin mali aracı kuruluş faaliyet gösterdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön