29 / 03 / 2024

Türkiye'de güneş enerjisi yatırımları projelendirilecek!

Türkiye'de güneş enerjisi yatırımları projelendirilecek!

Inogen Genel Müdürü Soydan: "Türkiye'nin lisanssız elektrik üretiminin yoğunlaştığı bölgelerinde kurulacak hizmet merkezleriyle 3 yıl içinde yapılması planlanan güneş enerjisi santrallerinin büyük bir kısmını projelendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.



Vefa Holding bünyesinde faaliyet gösteren Inogen Şirketi Genel Müdürü Ali Murat Soydan, Türkiye'nin lisanssız elektrik üretiminin yoğunlaştığı bölgelerinde kurulacak hizmet merkezleriyle 3 yıl içinde yapılması planlanan güneş enerjisi santrallerinin büyük bir kısmını projelendirmeyi amaçladıklarını belirtti.


Vefa Holding'ten yapılan açıklamaya göre, 2006 yılından bu yana özel uygulamalar için güneş enerji sistemleri üzerine çalışan holding sektöre bu yıl İnogen markasını kazandırdı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Soydan, lisanssız elektrik üretiminde yatırımcılar için enerji projeleri geliştirip, son kullanıcılar için de anahtar teslim çözümler sunduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:


“Türkiye'nin lisanssız elektrik üretiminin yoğunlaştığı İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinde kurulacak hizmet merkezleriyle 3 yıl içinde yapılması planlanan güneş enerjisi santrallerinin büyük bir kısmını projelendirmeyi amaçlıyoruz. Öte yandan konutların bağımsız enerji kaynaklarına sahip olması için teknolojik çözümler üretiyor, enerji tüketimi yüksek tesislere ise finansman olanakları hazırlıyoruz. Kurumsal binalar için şebeke bağlantılı veya depolama üniteleri ile tamamen bağımsız enerji kaynaklı çözümleri sunuyoruz."


Şirketin ilk altı aylık çalışmalarını da değerlendiren Soydan, dünyanın en büyük ince film panel üretimi yapan Amerikalı First Solar ile yine ince film güneş hücresi üretimini gerçekleştiren Solar Frontier firmalarının tüm konstrüksiyon, bağlantı ekipmanları konusundaki tasarım ve üretim onaylarını aldıklarını kaydetti.


Türkiye'de kendileri için onaylı tedarikçi ve partner olma noktasına geldiklerini aktaran Soydan, Isparta'da 13,2 megavatlık güneş enerjisi yatırımının tüm izinlerini tamamladıklarını da açıkladı.


AA


Geri Dön