25 / 04 / 2024

Türkiye'de her sene 750 bin konuta ihtiyaç var!

Türkiye'de her sene 750 bin konuta ihtiyaç var!

MÜSİAD’ın 2021-2023 dönemi Yönetim Kurulu’nun tanıtım toplantısında konuşan Genel Başkan Mahmut Asmalı, ülkede her sene 750 bin konut yapılması gerektiğini dile getirdi.



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, derneğin 021-2023 dönemi Yönetim Kurulu’nun tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Asmalı, konut ve inşaat sektörüne yönelik açıklamalarda bulundu. 

Türkiye de her sene 750 bin konuta ihtiyaç var!

Mahmut Asmalı, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u ziyaretinde atanmış ekspertiz konusunu görüştüklerini dile getirerek atanmış ekspertizden vazgeçileceğini, sistem üzerinden firmalara ekspertizi tercih hakkı tanınacağı oradaki formu müteahhitlerin, satıcıların dolduracağını ve suistimalleri Sermaye Piyasası Kurulu'nun denetleyeceğini açıkladı. 

Türkiye'de her sene 750 bin konuta ihtiyaç olduğuna belirten Asmalı, "Her sene aslında 100-150 bin konut açığı var. Hükümetin arsa geliştirip müteahhitlerin önünü açması lazım. Yeni konut yapımına hız verilmeli." dedi.

Türkiye de her sene 750 bin konuta ihtiyaç var!

Asmalı, İstanbul'da arsa arzında sorun olduğuna  vurgu yaparak kentsel dönüşümün de önemli olduğunu dile getirdi. Gelecek süreçte yatırımların bir miktar daha artacağını söyleyen Asmalı, "Şu anda firmalarımız hiç olmadığı kadar yoğun bir talep ile karşı karşıya. İlave kapasite artışı olacaktır" şeklinde konuştu.

MÜSİAD'a inşaatçı başkan: Mahmut Asmalı!


Geri Dön