19 / 04 / 2024

Türkiye'de konutların yüzde 46'sı DASK'lı!

Türkiye'de konutların yüzde 46'sı DASK'lı!

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. N. Şerif Çakırsoy Marmara Üniversitesi’nde “Türk sigortacılık ve özel emeklilik sektörünün genel görünümü” konulu konferans gerçekleştirdi. 



Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. N. Şerif Çakırsoy Marmara Üniversitesi’nde “Türk sigortacılık ve özel emeklilik sektörünün genel görünümü” konulu konferans yaptı. 

 

Çakırsoy konferasnta katılım sigortacılığı ve DASK ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çakırsoy, Türkiye’deki sigorta sektörünün bugününe ilişkin bilgileri akademisyenler ve üniversite öğrencileriyle paylaştı. Türkiye’de halen zorunlu trafik sigortası ve kaskonun sigorta sektörünün amiral gemisi olduğunun belirten Dr. N. Şerif Çakırsoy, hayat dışı sigortaların %85, hayat sigortalarının ise %15 civarında olduğunu açıkladı.

 

Prof. Dr. Raşit Küçük Konferans Salonu’nda  yapılan konferasnta Çakırsoy DASK ile ilgili olarak; ''Türkiye'de 18-19 milyon konut var. Bunun 8-9 milyonu zorunlu deprem sigortası Dask'lı. Yüzde 46,2 oranında konuta zorunlu deprem sigortası yapılmış durumda. Yani iki konuttan birinde Dask var. İstanbul için bu oran ise yüzde 55'ler civarında. Bu hiç de fena bir oran değildir'' diye konuştu. 

 


Geri Dön