29 / 03 / 2024

Türkiye'de yabancıların edindiği mülkler mecliste!

Türkiye'de yabancıların edindiği mülkler mecliste!

Türkiye'de yabancıların edindiği mülkler ve tarımsal yatırımlar meclis gündemine taşındı. Chp Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye'de yabancıların edindiği mülklere ve tarımsal yatırımlarına ilişkin soru önergesi verdi. Ömer Fethi Gürer, sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

CHP'li Gürer, "Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" diye konuştu. 

Türkiye de yabancıların edindiği mülkler mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:

1- Ülkemizde 2021 yılı itibari ile yabancı ülke nüfusuna kayıtlı taşınmaz mülkü bulunan kişi sayısı kaçtır? Bahsi geçen mülkler hangi illerdedir? Bu mülklerin arazi, konut ve tarla olarak dağılımları nelerdir? 

2- Ülkemizde yabancı ülke nüfusuna kayıtlı olup tarımla ilgili yatırım yapan kişi sayısı kaçtır? Yabancı yatırımcıların ilgilendikleri ürünler nelerdir? Toplam arazi tutarı ne kadardır? 

3- Yabancı kişilerin edinmiş oldukları arazilerde yapılan tarımsal faaliyetlere ilişkin proje sayısı kaçtır? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön