26 / 04 / 2024

Türkiye'de Yabancıların Taşınmaz Edinimi projesi kapanış çalıştayı yapıldı!

Türkiye'de Yabancıların Taşınmaz Edinimi projesi kapanış çalıştayı yapıldı!

"Türkiye'de Yabancıların Taşınmaz Edinimi ve Etkilerinin Değerlendirilmesi" adlı projenin kapanış çalıştayında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; yabancılara toprak satışı konusunda ilginç benzetmelerde bulundu..



ANKARA Üniversitesi tarafından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adına yürütülen ve TÜBİTAK Kamu Araştırmaları Grubu tarafından desteklenen "Türkiye'de Yabancıların Taşınmaz Edinimi ve Etkilerinin Değerlendirilmesi" adlı projenin kapanış çalıştayı Ankara'da yapıldı. 

Kapanış çalıştayına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, milletvekilleri ve öğretim görevlileri katıldı. 

 

"Seçilmiş Ülkelerde ve Türkiye'de Yabancıların Taşınmaz Edinimleri" ve "Türkiye'de Yabancıların Taşınmaz Edinimlerinin Etkilerinin Analizi ve Ulusal Eylem Planı" konulu oturumlar gerçekleştirilen programda, oturumların Başkanlığını da  Ankara  Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal ve Prof. Dr. Ruşen Keleş yaptı. 


Ankara Üniversitesi, TÜBİTAK ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle hazırlanan proje ve gerçekleştirilen oturumlarda son yıllarda artan yabancıya toprak satışları ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunulmazken, hükümetin bu konuda attığı adımın desteklenmesi manidar bulundu. Çalıştayda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'deki yabancıların taşınmaz edinimiyle ilgili ilginç benzetmelerde bulundu. Yabancıya toprak satışını 'gelin olan kıza' benzeten Bayraktar, şunları kaydetti: "Kızımızı evlendirdiğimiz de aslında kızımızdan ayrılmıyoruz, tam tersine damat bizim oğlumuz oluyor. Biz de yabancılara gayrimenkül verdiğimizde, aslında topraklarımız bir yere gitmiyor, yabancılar gelip ülkemize yerleşiyor, bunlarda ekonomimizin daha da gelişmesini sağlıyor" dedi. 



Milli Gazete


Geri Dön