26 / 04 / 2024

Türkiye'deki binaların yüzde 65'i güvenli hale getirildi!

Türkiye'deki binaların yüzde 65'i güvenli hale getirildi!

TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2022 yılı bütçesi üzerine konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2022 yılı bütçesi üzerinde açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum açıklamalarında kentsel dönüşüm ve afet konutlarına yer verdi. 

Bugüne kadar 1,7 milyon konutun dönüşümünün tamamladığını söyleyen Kurum, "Yatırım değeri 110 milyar lira olan, 130 bini İstanbul'da olmak üzere tam 330 bin dönüşüm ve sosyal konutumuzun inşasını sahada sürdürüyoruz. Bugüne kadar TOKİ'mizle 4 bin 400 şantiyemizde, dünyada eşi benzeri olmayan bir konut sayısına ulaştık, ülkemize tam 1,1 milyon sağlıklı yuva kazandırdık. Konut ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyacını giderdik. 178 bin konutun inşasını da hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. 2002'den bugüne kentsel dönüşümle,  TOKİ  tarafından yapılan konutlarımızla ve yapı denetim sistemimizle ülkemizdeki binaların yüzde 65'ini güvenli hale getirdik." diye konuştu.

Afetlerde hiçbir vatandaşı mağdur  olmadığını kira, eşya ve taşınma yardımlarını aksatmadan yaptıklarını söyleyen Kurum, şehirlerin altyapısını İller Bankası eliyle tamamen yenilediklerini ifade etti.

Türkiye deki binaların yüzde 65 i güvenli hale getirildi!

"Sizin yaktığınız şehirleri biz yeniden imar ettik"

Çalışmalarına devam edeceklerini belirten Kurum, "Çünkü bizim bölgede attığımız her bir adım, Kürt kardeşlerimizin umudu olmuştur. Açtığımız her yeni kapı, Kürt kardeşlerimiz için huzur olmuştur. Attığımız her temel, kalemi silaha galip kılmıştır. Açtığımız her millet bahçesi, çocuklarımızın neşesi olmuştur. Tamamladığımız her bir konut, sıcacık güven dolu bir yuvaya dönüşmüştür. Biz açtığımız her bir eserle, Kürt kardeşlerimizin tebessümü için mücadele ederken, siz annelerimizi feryat ettirdiniz, siz babalarımıza ağıtlar yaktırdınız. Biz Kürt kardeşlerimiz daha mutlu olsun, şehirlerimiz kalkınsın diye mücadele ederken, siz yaktınız, yıktınız, harap ettiniz. Sizin yaktığınız şehirleri biz yeniden imar ettik, yeniden inşa ettik, yeniden ihya ettik. Hiç telaşlanmayın. İsteseniz de istemeseniz de biz üretmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı, teröre, teröristlere, hainlere teslim etmiyoruz, etmeyeceğiz." diye konuştu.

Millet bahçesi inşalarının devam ettiğini söyleyen Kurum, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu alanda yapacakları yeni millet bahçesinin yapımına 2022'de başlanılacağını, 2023'te tamamlanacak millet bahçesinin dünyadaki en büyük şehir parklarından biri olacağını dile getirdi.

Kentsel dönüşümle alakalı ne  İzmir  de ne de Türkiye'nin başka ilinde bekleyen bir dosya olmadığını vurgulayan Kurum, İzmir'de hem Büyükşehir Belediyesine, hem Bayraklı Belediyesine millet için yapılması gereken her türlü desteği vereceğini söylediğini aktardı. Kurum, "Depremle alakalı, kentsel dönüşümle alakalı bize kim geliyorsa ona yardım edeceğiz. Kimseyi ayırt etmeyeceğiz." diye konuştu.

Afet bölgelerindeki dönüşüm 5 senede tamamlanacak!


 


Geri Dön