28 / 03 / 2024

Türkiye'den Filistin'e OSB!

Türkiye'den Filistin'e OSB!

Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Gaziantep'te yaptığı açıklamada, "Filistin'le ilgili olarak organize sanayi kurulması yönünde çalışmamız var. İnşallah Filistin'de kurulacak bu organize sanayi bölgesinin temelini nisan, mayıs gibi atacağız" dedi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, önemli açıklamalarda bulundu. Özlü, Halep'teki gelişmeler doğrultusunda bakanlık olarak herhangi bir çalışma olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine, "Bizim Filistin ile ilgili organize sanayi kurulması yönünde çalışmamız var. İnşallah Filistin'de kurulacak bu organize sanayi bölgesinin temelini nisan, mayıs ayı gibi atacağız. Burada da Suriyeli mültecilerin istihdam edilmesi için organize sanayi bölgesinde çalışma yapacağız" yanıtını verdi. Bakan Özlü, öte yandan önemli bir sanayi kenti olan Gaziantep'in aslında bölgenin en gelişmiş şehirlerinin başında geldiğini, artık dünyada ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını, bu anlamda da dikkat çektiğini belirtti.


ÖZEL BİR MODEL VAR

Kentin sahip olduğu sanayi potansiyeli ve Suriyeli sığınmacıyı misafir etme kabiliyetiyle özel bir model olduğunu aktaran Bakan Sanayi Bakanı Özlü, "O yüzden Gaziantep'in sıçrama yapabilmesi için özel bir model üzerinde çalışacağız" ifadelerini kullandı. 


Piyasalar dev paketle 2017'de rahatlayacak

Bakan Özlü, ekonomide kısa vadede rahatlama bekleyip beklenmediği yönündeki bir soruyu da şöyle yanıtladı: "Yaklaşık 250 milyar TL'lik kredi hacmi piyasaya sunulması ve bunun teminatının da devlet tarafından bankalara verilmesi kararlaştırıldı. 2017'nin başından itibaren bu kredinin piyasalara yansımalarını göreceğiz. Rahatlama 2017 yılının ilk altı ayı içerisinde olacak."   


BiLiM MERKEZİ YOLDA

Özlü, şöyle devam etti: "Bakanlık olarak Gaziantep'e bilim merkezi kuracağız. Bunu belediyemizle kuracağız. Bu anlamdaki çalışmalarda son aşamaya geldik. Önümüzdeki günlerde TUBİTAK'ın içini donatacağı bir bilim merkezini Gaziantep'e kazandıracağız."  


Akşam 


Geri Dön