23 / 04 / 2024

Türkiye'den konut sahibi olan İngiliz sayısını artıracağız!

Türkiye'den konut sahibi olan İngiliz sayısını artıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İngiliz dostlarımızdan konut sahibi olanlar çok ama yeterli değil, bu sayıyı daha da artıralım istiyoruz." dedi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun kapanış programında, katılımcılara hitap etti. 

Erdoğan, son dönemde iddialı ve kapsamlı teşvik programlarını yürürlüğe koyduklarına işaret ederek, yenilerini açıklamak için de hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

"Daha fazla yatırım için sizleri ülkemize bekliyorum." diyen Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Önümüzdeki dönemde firmalarımızın karşılıklı olarak Türkiye'de veya Birleşik Krallık'ta faaliyet göstermesiyle, mal ve hizmet alıp satmasıyla yetinmeyelim. Katma değeri fazla ve yüksek teknoloji içeren ürünleri birlikte üretme imkanlarını araştıralım. Savunma sanayii alanındaki ortaklığımız birlikte neler başarabileceğimizin en güzel örneğidir. Milli Muharip Uçak Projemiz çerçevesinde 5'inci nesil savaş uçağı üretme hedefimizle artık çıtayı çok yukarı çıkarmış bulunuyoruz. Ayrıca ortak tasarladığımız ve imal ettiğimiz ürünleri üçüncü ülkelere gelin birlikte pazarlayalım. Dünyanın değişik coğrafyalarındaki iş ve ticaret imkanlarından birlikte yararlanalım. Türkiye'nin operasyonel imkanları ve Birleşik Krallık'ın finans gücü bir araya geldiğinde ortaya çıkacak sinerji her iki taraf için de çok büyük kazançlar sağlayacaktır. Gelin bu büyük fırsatı birlikte değerlendirelim diyorum." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl Eximbank ile Birleşik Krallık'ın ihracat finansman kuruluşu UKEF aracılığıyla bu konuda önemli bir adım atıldığını belirterek, Türk ve İngiliz firmalarının üçüncü ülkelerde birlikte üstlenecekleri projelere ortak finansman sağlanmasına imkan veren kapsamlı bir iş birliği tesis edildiğini, bu iş birliğinin firmaların üçüncü ülkelerde ortaklıklar kurmasını kolaylaştıracağını düşündüğünü belirtti.

Turizm konusunun da iki ülke arasında önemli bir iş birliği alanı olduğunu söyleyen Erdoğan, bir süredir bu konuda durgunluk yaşandığını ancak bu sene hareketlendiğini belirtti. Erdoğan, "Ağırlamayı hedeflediğimiz 40 milyonluk turist içinde biz sizleri özellikle görmeyi arzuluyoruz. Bu tür temaslar, bunların ötesinde tabi bir de konut sahibi olmanızı da arzu ediyoruz. Zaten İngiliz dostlarımızdan konut sahibi olanlar çok ama yeterli değil, bu sayıyı daha da artıralım istiyoruz. Ekonomik faaliyetin ötesinde bu dostluğumuzu da pekiştirecektir." dedi..

 


Geri Dön