19 / 04 / 2024

Ahmet Turhan: Balıkesir'deki okul ve yurt sayısını artıracağız!

Ahmet Turhan: Balıkesir'deki okul ve yurt sayısını artıracağız!

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan yaptığı açıklamada kentte son yıllarda eğitime yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Eğitime yatırım yapacaklarını söyleyen Turhan, bunun için okul ve yurt sayılarını artırmayı düşündüklerini kaydetti.




Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, kentte son yıllarda eğitime yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kenti 2023 vizyonu kapsamında eğitimde Türkiye'nin ilk üç ilinden biri yapmak için çalışacaklarını vurgulayan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, bunun için okul ve yurt sayılarını artırmayı düşündüklerini kaydetti. 


11 okul tamamlandı

Göreve başladığı günden bu yana 11 okulun tamamlandığını ifade eden Vali Turhan, eğitim kurumlarının yanı sıra 3 tane spor salonunun yapımının devam ettiğini, merkeze yapılacak 3 bin 500 kişilik salonun inşaatının ise sürdüğünü belirtti. Balıkesir'in eksiklikleri arasında yer alan kapalı yüzme havuzu için zemin etütlerinin yapıldığına işaret eden Turhan, eğitimin kalitesinin yanı sıra sportif etkinliklerin yapılacağı yerlerin artacağına dikkat çekti. 

Turhan şöyle konuştu; "2014 yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yatırım programı içerisinde Gömeç'e Anadolu Lisesi, İvrindi'ye Çok Programlı Lisesi, Susurluk'a Anadolu Lisesi, Sındırgı'ya Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gönen'e Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 yataklı yurt, Bahçelievler mahallesine Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 yataklı yurt, Dursunbey'e Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 yataklı yurt, Ayvalık'a Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 yataklı yurt, Havran'a Kız Meslek Lisesi, İvrindi'ye Sağlık Meslek Lisesi yapılacak." 


Yeni Asır


Geri Dön