19 / 04 / 2024

İsveç'te milyoner ve milyarder sayısı hızla artıyor!

İsveç'te milyoner ve milyarder sayısı hızla artıyor!

Geçtiğimiz günlerde gazeteler dünyanın en zenginleri listesini açıkladı. Buna göre, İsveç'te milyoner ve milyarder sayısının hızla artış gösterdiği görüldü.



Geçtiğimiz günlerde gazeteler dünyanın en zenginleri listesini açıkladı. Cumhuriyet Gazetesi'nden Osman İkiz'in haberine göre; her ülkenin milyarderleriyle ilgili de ayrı haber yapıldı. İsveç’te milyoner ve milyarderlerin hızla artması dikkat çekti. Örneğin; 2018'de 129 bin olan milyoner sayısı, 2019 yılındada 142 bin oldu. Bunlardan 191’i de kron milyarderi olarak belirtildi. 

Belki şu sırada milyarderlerin sayısı 200’ü aşmış olabilir. Milyarderlerin kırkıncı sırasında müziğe düşkün olanların tanıyabileceği bir isim bulunuyor. Yıllar önce dağılmış olan ama müzik dünyasının unutulmazlarından olan ABBA topluluğunun piyanisti Benny Andersson. futbol dünyasının yıldızlarından Zlatan İbrahimoviç ise 169. sırada yer alıyor. 

İsveç te milyoner ve milyarder sayısı hızla artıyor!

Milyarderlerin 59’u da teknolojinin yıldızlarından meydana geliyor. Bilindiği gibi Skype’ın kurucusu Niklas Zennström, Spotify’ın kurucusu Daniel Ek, icatlarıyla dünyanın önde gelen isimlerinden oldu. Bunlar zekâlarını yaratıcılıkla kullanan milyarderler. Teknoloji alanındaki milyarderlerin sayısı on senede iki kat arttı. Yapay zekâ çağında ivme nasıl olacak, bu detay önümüzdeki senelerde görülecek.  

Milyarderler ekonominin motoruna benziyor. İsveç’teki dolar milyarderlerinin sayısı da 38 oldu. Kırk sene öncesinde yalnızca üç dolar milyarderi bulunuyordu. 10 milyonluk bir ülkede dolar milyarderlerinin bu kadar hızla artış göstermesi tuhaf karşılansa da bu konuda dünya şampiyonluğu adaylarından.

İsveç te milyoner ve milyarder sayısı hızla artıyor!

Nüfusa oranla milyarder sayısı bakımından İsviçre’den geride ancak bu hızla giderse onu da geçeceği öngörülüyor. İstatistikler, insanların refah içinde yaşadığı bir ülke tablosu gösteriyor gibi ama rakamlar milyarderler yükselirken, yoksul sayısının da artış gösterdiğini ortaya koyuyor. Ülkede milyarderler, gayri safi milli hasılada yüzde 30 paya sahipken, artık yoksullar da konuşuluyor.

New York'un milyarderler sokağında artık evsizler de yaşayacak!

Dünyada en çok milyarderler nerede yaşıyor?


Geri Dön