19 / 04 / 2024

Turkmall, Keşan ve Tokat'ta yeni projelere başlıyor!

 Turkmall, Keşan ve Tokat'ta yeni projelere başlıyor!

Türkiye’de AVM sayısı hızla artıyor. Faaliyette olan 265 AVM’nin yanı sıra, 2014’te toplam sayının 347’ye çıkması beklenirken, Türkiye’nin 55 ilinde halen AVM olmadığı belirtiliyor



AVM yatırımı karlı mı karsız mı tartışmaları bir yandan sürerken, diğer yandan da özellikle elinde arazisi olan ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok yatırımcı da, yeni bir AVM yapmak için fırsat kolluyor.


Türkiye, son beş yıldır AVM cenneti olurken, aslında AVM konsepti yaratma, geliştirme ve yönetimi konusunda da iyi markalar çıkardı. Bunlardan biri de 1996 yılından beri faaliyet gösteren Turkmall. Turkmall, bugüne kadar çok sayıda yatırıma gerek kendi, gerekse yatırımcı ortaklarla birlikte imza attı. Turkmall, bugüne kadar devam eden yatınmcı kimliğine bir yenisini ekledi ve artık gayrimenkul geliştirme konusunda da faaliyet göstermeye başladı.


TALEPLERİ ARTIYOR

Son dönemde Söke’te Novada Outlet, Torunlar GYO ile birlikte Samsun Bulvar, Novada Ataşehir ve Ayazağa’da başlanan Unique İstanbul gibi projelere imza atan Turkmall, Keşan ve Tokat’ta da yeni projelere başlamak için düğmeye bastı. Ancak piyasadan aldığı talep doğrultusunda sadece yatırımcı kimliği ile değil, gayrimenkul geliştiıtne alanında da faaliyet göstermeye karar veren şirket, bu yeni kimliğiyle birlikte de birçok proje için el sıkıştı.


Turkmall’un CEO’luğuna yeni atanan Hilmi Özçakır, piyasadan büyük talep geldiğini, o nedenle böyle bir alana da girdiklerini söylüyor ve şunları ekliyor:


“Yatırımcı olmadığımız, yatırım kimliğimizin yer almadığı projelerde de proje geliştirme hizmetleri vermeye karar verdik. Proje geliştirmek isteyen, AVM yapmak isteyen, kapitali olan fakat ortaklık istemeyen birçok şirket var. Projenin geliştirilmesi, konseptin oluşturulması, inşaat sürecinin yönetimi, bunların hepsi ciddi süreçler. Yatırımcılar için bu işi outsource etmek büyük bir avantaj.” 

Ekonomist/Özge Yavuz


Geri Dön