26 / 04 / 2024

Türkiye'nin 40 Yaş 40 Altı 40 Listesi'ndeki 5 inşaatçı!

Türkiye'nin 40 Yaş 40 Altı 40 Listesi'ndeki 5 inşaatçı!

Türkiye'nin 40 Yaş 40 Altı 40 Listesi, bu sene de başarılı isimleri ağırlıyor. Listede bu sene 5 genç inşaat var. İşte Türkiye'nin 40 Yaş 40 Altı 40 Listesi'ndeki 5 inşaatçı...



Türkiye'nin 40 Yaş 40 Altı 40 Listesi, bu sene de başarılı isimleri ağırlıyor. Listede inovasyon alanında çalışmalarıyla girişimciler dikkat çekiyor. Fortune Turkey'de yer alan habere göre; Biyoteknoloji, eğitim, spor gibi Türkiye'nin bugüne kadar öne çıkmayı başaramadığı iş kollarında ciddi bir başarı var.

40 YAŞ KRİTERLERİ

40 yaş altı yöneticilerin değerlendirilmesi dört ana unsurun bilişimine dayanıyor. Güç, etki, inovasyon ve şöhret. Güçlü işler kurmuş, kendi alanlarında devasa etkiler yaratmış, dramatik yeniliklere imza atmış ya da ister kamuoyunda ister perde arkasında olsun, büyük şeyleri harekete geçirilebilmiş kişilerden oluşuyor. Süreçle ilgili en önemli şey habercilik üzerinden ilerliyor olması. Listenin sektör, yaş, etnik köken ve son derece zor olsa da ideal olanı cinsiyet açısından da ilginç bir karma oluşturulmasına dikkat ediliyor. 

40/40 İnşaat

Türkiye nin 40 Yaş 40 Altı 40 Listesi ndeki 5 inşaatçı!

1- AHMET OZAN ŞENER
Yaş 36
CEO
Sera Group

ŞENER, MİLANO TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDEN MEZUN.TAV İnşaat’ın Doha Uluslararası Havalimanı şantiyesinde Saha Mühendisi olarak iş hayatına başladı. TAV Havalimanları Holding, TAV inşaat, IDO, Travelex Türkiye gibi şirketlerin ortağı olan Sera Group’un Dubai, Doha, Riyad ofislerini açarak şirketin iş geliştirmesinde rol oynadı. Şener, 2014 yılında beri Genel Müdürlük görevini üstleniyor.

Türkiye nin 40 Yaş 40 Altı 40 Listesi ndeki 5 inşaatçı!

2- BURAÇ Ç. KIZILHAN
Yaş 35
CEO
AE Arma-Elektropanç

Elektrik-ElektronikMühendisliği üzerine lisans eğitimi alan Kızılhan, Brunel Üniversitesi'nde ise Mühendislik Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Kızılhan Haziran 2017'den beri şirketin CEO'luk görevini üstleniyor. Şirketin hedefleri arasında global işbirliklerine yenilerini eklemek, Güneydoğu Asya ve Balkanlar gibi yeni pazarlara girmek ve altyapı, petrol/gaz ve demiryolu projelerine imza atmak yer alıyor.

Türkiye nin 40 Yaş 40 Altı 40 Listesi ndeki 5 inşaatçı!

3- SELİM AKIN
Yaş 35
YK Başkanı,
Akfan Holding
Surrey Üniversitesi

İşletme mezunu Akın, Akfen Holding'te inşaat, şehir hastaneleri, deniz limanı işletmeciliği, su dağıtım ve atıksu hizmetleri, enerji ve gayrimenkul alanındaki şirketleri yönetiyor. Akın'ın, başında bulunduğu Akfen inşaat, 2019 yılında 556 milyon liralık yatırımla Bulvar Loft projesini hayata geçirdi. Akfen İnşaat, gelecekyaz kapılarını açacak Bodrum Loft projesine de 300 milyon TL yatırıyor. Akfen, Loft konseptli beş projesi için 1.5 milyar TL yatırım yapmış olacak.

Türkiye nin 40 Yaş 40 Altı 40 Listesi ndeki 5 inşaatçı!

4- Â. MEHMET TARA
Yaş 36
İcra Kurulu Başkanı
Enka Holding
İnşaat Mühendisliği mezunu Tara holdingin inşaat, mühendislik, enerji üretiminin yanı sıra gayrimenkul yatırımları ve yönetim işlerini yönetiyor. Enka inşaat, Temmuz 2019'da açıklanan Fortune 500 listesinde 22. sırada yer alıyor.

Türkiye nin 40 Yaş 40 Altı 40 Listesi ndeki 5 inşaatçı!

5- KÂZIM KÖSEÖĞLU
Yaş 35
YK Üyesi & CEO
Esas Gayrimenkul

Köseöğlu, Brown Üniversitesi'nde lisans eğitiminin ardından Londra'da Finans ve  Bankacılık üstüne yüksek lisans yaptı. Şu an Esas Gayrimenkul'de yurtiçi ve yurt dışı yatırımlarda aktif rol alıyor.


Geri Dön