19 / 04 / 2024

Türkiye'nin en yaşanabilir üç şehri açıklandı! İşte listedeki sürpriz şehirler

Türkiye'nin en yaşanabilir üç şehri açıklandı! İşte listedeki sürpriz şehirler

ABD'li Forbes Dergisi Türkiye'nin şehirlerini yaşanabilirlik kriterlerine göre sıraladı. Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri sıralamasında İstanbul birinci sırada yer alırken bazı şehirlerin sıralaması ise sürpriz oldu.



Forbes Dergisi yaptığı araştırmayla Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini sıraladı. ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes'ın 94 ayrı başlığı değerlendirerek hazırladığı raporda, Türkiye'nin "yaşamak ve çalışmak" için en iyi şehirleri listesi belirlendi. Listede son yıllarda nüfusu adeta katlanan, konut fiyatları ve kiraların fahiş fiyatlara çıktığı İstanbul'un birinci sırada yer alması dikkat çekti. Forbes Dergisi yaşamak ve çalışmak için "en yaşanabilir" olduğunu tespit ettiği kentleri şu kriterleri göz önünde tutarak belirledi; yaşanabilirlik, yenilikçilik, hizmetlere erişebilirlik, üretim potansiyeli ve ticaret becerisi. Bu kriterlere göre listenin birinci sırasında İstanbul son sırasında ise Muş yer aldı. Listenin ilk üç sırasında; Türkiye'nin üç büyük şehri İstanbul, Ankara, İzmir'i takip eden  ikinci üçlü ise Tekirdağ, Kocaeli, Antalya oldu.

İŞTE FORBES LİSTESİNDE DİKKAT ÇEKEN SIRALAMA 

1- İSTANBUL

2- ANKARA

3- İZMİR

4- TEKİRDAĞ

5- KOCAELİ

6- ANTALYA

7- YALOVA

8- BURSA

9- ESKİŞEHİR

10- TRABZON

11- ÇANAKKALE

12- SAKARYA

13- SAMSUN

14- KAYSERİ

15- BALIKESİR


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön