24 / 04 / 2024

yaşanabilir şehiryer

yaşanabilir şehiryer

ABD'li Forbes Dergisi Türkiye'nin şehirlerini yaşanabilirlik kriterlerine göre sıraladı. Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri sıralamasında İstanbul birinci sırada yer alırken bazı şehirlerin sıralaması ise sürpriz oldu.

Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri!

Avrupa Serbest Ticaret Birliği 71 bin 153 kişi ile yaptığı ankette Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehrini belirledi. İşte Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri...

Forbes, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini açıkladı! Bakın ilk üçte hangi şehir var!

Finans, yatırım, endüstri ve pazarlama ağırlıklı konular içeren dünyaca ünlü Forbes dergisi, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini açıkladı. Bakın ilk üçte hangi şehir var...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

JPMorgan'dan finans dünyasına uyarı geldi: 2008’deki kriz yaşanabilir!

JPMorgan’a göre Fed’in faiz artışlarının sonuna yaklaşılması, ABD’de iş gücü piyasasının gücü ve yumuşak iniş beklentileri nedeniyle yatırımcıların yaşadığı iyimserlik, küresel finansal kriz öncesinde 2007’deki tablo ile benzerlikler gösteriyor.

Kuşadası’ndaki 4,4 büyüklüğündeki sarsıntıdan sonra korkutan açıklama: Deprem fırtınası yaşanabilir!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah 4,4 şiddetinde deprem oldu. Depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin meydana geldiği bölgeye dikkat çekerek deprem fırtınası şeklinde bir sürecin yaşanabileceğini söyledi.

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Uluslararası bir dergi olan The Economist tarafından hazırlanan yaşanabilir şehirler sıralaması, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirlerini belirledi. Economist Intelligence Unit tarafından oluşturulan bu endekste, şehirler kültür ve çevre, eğitim, sağlık hizmetleri, altyapı ve istikrar gibi beş kritere

O şehre dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü!

Eskişehir, dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü layık görüldü. İşte detaylar!

Uzman ekonomistten korkutan uyarı: ‘Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir’

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, Türkiye’deki ekonomik sorunlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kelly, “Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir” dedi.

Gündemde olmayan o bölge için önemli uyarı! 6,5’ten büyük deprem yaşanabilir!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından değişik bölgeler için gelen uyarılara bir yenisi daha eklendi. Bu kez farklı bir uzman, uzun süredir gündeme gelmeyen bölgede 6,5 büyüklüğünde bir deprem yaşanabileceğini söyledi.

Ayçiçeği bekleyen büyük tehlike! Rekolte kaybı yaşanabilir!

Yağışların azalması nedeniyle ayçiçek için ciddi bir rekolte kaybı beklentisi oluşan üreticinin ekimden vazgeçmesi durumunda piyasada sıkıntılar yaşanabileceği dile getiriliyor.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan peş peşe sıraladı: Burada büyük depremler yaşanabilir! 

Kahramanmaraş merkezli 10 şehirde ağır yıkıma sebep olan depremlerden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, peş peşe açıklamalar yaparak uyarılarda bulundu. Ercan "Burada büyük depremler yaşanabilir" dedi. İşte ayrıntılar... 

Ünlü ekonomistten çok ciddi iddia! Seçimlerden önce kur patlaması yaşanabilir!

Merkez Bankası’nın rezervlerinin eksi 60 milyar dolara yaklaştığı iddiası üzerine gözleri yeniden döviz kurlarına çevrilirken, dolar ve euronun geleceğiyle ilgili öngörüler de artıyor. Son olarak ekonomist Erdal Sağlam, seçimler öncesinde bir kur patlaması yaşanabileceğini iddia etti. İşte ayrıntıla

Türkiye'nin en yaşanabilir üç şehri açıklandı! İşte listedeki sürpriz şehirler

ABD'li Forbes Dergisi Türkiye'nin şehirlerini yaşanabilirlik kriterlerine göre sıraladı. Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri sıralamasında İstanbul birinci sırada yer alırken bazı şehirlerin sıralaması ise sürpriz oldu.

yaşanabilir şehiryer Haberi

yaşanabilir şehiryer

Forbes Dergisi yaptığı araştırmayla Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini sıraladı. ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes'ın 94 ayrı başlığı değerlendirerek hazırladığı raporda, Türkiye'nin "yaşamak ve çalışmak" için en iyi şehirleri listesi belirlendi. Listede son yıllarda nüfusu adeta katlanan, konut fiyatları ve kiraların fahiş fiyatlara çıktığı İstanbul'un birinci sırada yer alması dikkat çekti. Forbes Dergisi yaşamak ve çalışmak için "en yaşanabilir" olduğunu tespit ettiği kentleri şu kriterleri göz önünde tutarak belirledi; yaşanabilirlik, yenilikçilik, hizmetlere erişebilirlik, üretim potansiyeli ve ticaret becerisi. Bu kriterlere göre listenin birinci sırasında İstanbul son sırasında ise Muş yer aldı. Listenin ilk üç sırasında; Türkiye'nin üç büyük şehri İstanbul, Ankara, İzmir'i takip eden  ikinci üçlü ise Tekirdağ, Kocaeli, Antalya oldu.

İŞTE FORBES LİSTESİNDE DİKKAT ÇEKEN SIRALAMA 

1- İSTANBUL

2- ANKARA

3- İZMİR

4- TEKİRDAĞ

5-...