24 / 04 / 2024

Türkiye'nin dört bir yanı dönüşüyor!

Türkiye'nin dört bir yanı dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon Araklı'da 118 konut ile Giresun Bulancak'ta 570 konutun yapımına başladıklarını belirtti. Kurum, aynı zamanda Ankara Saraçoğlu projesinin başladığını da belirtti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlığının 2021 yılı bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, Ankara, Giresun ve Trabzon'daki projelere ilişkin bilgi verdi. 

Sel ve heyelan riski altında olan Trabzon Araklı'da 118 konut ile Giresun Bulancak'ta 570 konutun yapımına başladıklarını belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Giresun'da, Yeni Dereli Projesi'ni dere taşkın kotunun üzerinde, herhangi bir taşkın riski altında olmayacak şekilde dere güzergahından çekerek başlattıklarına dikkat çeken Kurum, "İnşallah 2021 yılında yeni Dereli'yi de inşa edeceğiz, vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Tarihi kent merkezlerini aslına uygun bir şekilde yeniden canlandırdıklarını vurgulayan Kurum, "Ankara Saraçoğlu'nda 100 dönüm alan üzerinde çok önemsediğimiz, bizim tarihimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi yansıtan projeyi başlattık" açıklamasında bulundu.

Kurum, Ankara'da Hergelen meydanında; Konya Mevlana Meydanı'nda; Bursa, Erzurum, Kayseri, Yozgat, Kastamonu, Diyarbakır, Niğde, Muş, Kütahya, Sinop ve Zonguldak'ta önemli projeleri yürüttüklerini kaydetti. Kurum, Balıkesir Zağnos Paşa Camii ve etrafında çok önemli bir dönüşüm projesi hayata geçirdiklerini belirtti.  

"Şehrin içinde kalmış sanayi alanlarını çok daha modern ve geniş alanlara taşıyor, şehirlerimizdeki otopark ihtiyacını giderecek, trafiği rahatlatacak bölgesel katlı otoparklar yapıyoruz" diyen Kurum, tüm bu yatırımları yaparken, kentsel dönüşüm başta olmak üzere şehirlerin geleceği adına Meclis'in de çok önemli düzenlemelere imza attığını, bu düzenlemelerle artık hiçbir kentsel dönüşüm projesinin yarım kalmadığını, vatandaşların tek taraflı fesih hakkına sahip olduğunu vurguladı. Kurum, kanunun çıkmasında emeği olan tüm milletvekillerine de şükranlarını sundu.

2021'de 80 bin konut dönüşecek!


Geri Dön