26 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük yurt projesi KYK'ya devredildi!

Türkiye'nin en büyük yurt projesi KYK'ya devredildi!

Türkiye'nin tek seferde inşa edilen ve en büyük yurt projesi olan 10 bin kişi kapasitesine sahip Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü'ne devredildi.



Türkiye'nin tek seferde inşa edilen ve en büyük yurt projesi Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, KYK'ya devredildi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Sivas İl Özel İdaresi tarafından iş ve işlemleri yapılarak öğrencilerin hizmetine açılan 10 bin öğrencilik yükseköğrenim yurdunun devri için Valilik tarafından tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Salih Ayhan, güzel bir hizmetin son kısmına geldiklerini açıkladı. Ayhan, Türkiye'de tek seferde inşa edilen ve 169 bin 502 metrekare inşaat alanına sahip yurtların, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamada uzun yıllar hizmet edileceğini söyledi. 

Ayhan, "Sivas, yurt konusunda iyi bir noktaya gelmiş oldu. Yurtlar konforlu ve ihtiyaca en iyi şekilde cevap verebilecek şekilde yapıldı. Bu çalışma özel sektörün önünü kapatan bir anlayış değil, önünü açan, onlara vizyon koyan bir proje oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Törende konuşan KYK İnşaat Emlak Daire Başkanı Erkan Ünaloğlu ise "Sivas Valiliği İl Özel İdaresi gerçekten başka illerde örneği görülmemiş şekilde bir çalışma yürüttü. Bugün itibariyle de bu yurdu kurumum adına teslim almaktan dolayı çok mutluyum. Bu yurdun o bölgeyi daha da canlandıracağını düşünüyorum. Hızlı trenle birlikte de 10 bin kişilik yurdumuzu ve üniversitemizi hızlı bir şekilde büyüteceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Geri Dön