19 / 04 / 2024

sivas kyk yurdu

sivas kyk yurdu

Türkiye'nin tek seferde inşa edilen ve en büyük yurt projesi olan 10 bin kişi kapasitesine sahip Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü'ne devredildi.

KYK'ya kiralanan bazı yurtlar, 'kira garantili' denilerek satılıyor!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bazı yurtların emlak sitelerinde “kira garantili KYK yurdu” denilerek satışa sunulduğu belirlendi. İşte ayrıntılar...

KYK yurdanda bir dilim karpuzun fiyatı dudak uçuklattı

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Mimar Sinan KYK Yurdu'nda öğrencilere verilen bir dilim karpuzun fiyatını paylaştı.

İzmit’te inşaatta çalışan işçi intihar etti!

İzmit’te yapımı devam eden KYK yurdu  inşaatında çalışan bir işçi, çalıştığı inşaatta kendini asarak yaşamına son verdi…

ODTÜ Mezunları Birliği'nden yurt inşaatı açıklaması!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Birliği Vakfı'ndan, ODTÜ'de KYK yurdu yapılmasına yönelik plana destek geldi. Vakıf, ''Yurt inşa edilmek istenen alan kesilmek üzere dikilmiş kavak ağaçlarından oluşuyor'' açıklamasında bulundu.

ODTÜ'de yurt projesine öğrencilerden tepki!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi yerleşkesinde yapılması planlanan KYK yurdu projesine karşı çıkan öğrenciler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti.

Kütahya Emet KYK Yurdu'nun yüzde 90'ı tamamlandı!

Kütahya'nın Emet ilçesinde inşaatı süren 25 milyon lira maliyetli 400 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Hitit Üniversitesi MYO kampüsünün inşaatı 9 ayda bitirilecek!

Çorum Sungurlu’ya gelen Vali Mustafa Çiftçi, KYK Yurdu ziyaretinden sonra, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Kampüs inşaatını inceledi. Vali Çiftçi, inşaatın 9 aya kadar biteceğini söyledi.

Türkiye'nin en büyük yurt projesi KYK'ya devredildi!

Türkiye'nin tek seferde inşa edilen ve en büyük yurt projesi olan 10 bin kişi kapasitesine sahip Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü'ne devredildi.

KYK'dan Sivas'a 10 bin kişilik yurt müjdesi!

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sivas Tanıtım Günleri’nde öğrencilerle buluşan Sivas Valisi Davut Gül, 10 bin kişilik yurt inşaatının devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin en büyük yurdu açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek seferde yapılan en büyük yurt projesi olan Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu tamamlanıyor. 10 bin kişilik açılışa hazırlanıyor.

Sivas Merkez Öğrenci Yurdu tamamlanıyor!

Türkiye'nin tek seferde yapılan en büyük yurt projesi olduğu belirtilen 10 bin kişilik Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu açılışa hazırlanıyor.

Sapanca'daki KYK yurdu yeni yıla yetişemeyecek!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Sapanca'da inşa ettiği KYK yurdunun yeni eğitim ve öğretim dönemine yetişemeyeceği açıklandı. 

Edremit'e KYK Yurdu müjdesi!

Balıkesir AK Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit’te KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) Yurdu yapılacağı yönünde müjde verdi. 

sivas kyk yurdu Haberi

sivas kyk yurdu

Türkiye'nin tek seferde inşa edilen ve en büyük yurt projesi Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, KYK'ya devredildi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Sivas İl Özel İdaresi tarafından iş ve işlemleri yapılarak öğrencilerin hizmetine açılan 10 bin öğrencilik yükseköğrenim yurdunun devri için Valilik tarafından tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Salih Ayhan, güzel bir hizmetin son kısmına geldiklerini açıkladı. Ayhan, Türkiye'de tek seferde inşa edilen ve 169 bin 502 metrekare inşaat alanına sahip yurtların, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamada uzun yıllar hizmet edileceğini söyledi. 

Ayhan, "Sivas, yurt konusunda iyi bir noktaya gelmiş oldu. Yurtlar konforlu ve ihtiyaca en iyi şekilde cevap verebilecek şekilde yapıldı. Bu çalışma özel sektörün önünü kapatan bir anlayış değil, önünü açan, onlara vizyon koyan bir proje oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum"...