25 / 04 / 2024

ODTÜ'de yurt projesine öğrencilerden tepki!

ODTÜ'de yurt projesine öğrencilerden tepki!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi yerleşkesinde yapılması planlanan KYK yurdu projesine karşı çıkan öğrenciler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti.



Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yapılması planlanan yurt projesine karşı bazı öğrenciler karşı çıktı. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; öğrenciler, 55 gün önce, yerleşke içinde yurdun yapılacağı alanda çadır kurup çıktı. Zaman zaman eylem yapan öğrenciler, bugün yurt inşaatına başlanacağı bilgisini almasıyla bir araya geldiler. Yurt yapımına karşı çıkan öğrenciler, kendilerinin ihtiyaç ve tercihlerinin dikkate alınmamasına tepkili olduklarını ifade ettiler.

Üniversiteye dün sabah saatlerinde gelen polis ekipleri ise öğrencilerden dağılmalarını ve çadırları kaldırmalarını istedi. Çadırları kaldırmayan öğrenciler ve polis ekipleri arasında tartışma yaşandı. Kısa sürede arbadeye dönüşen tarışmaya biber gazıyla müdahale edildi. Öğrenciler, ağaçların kesilmesine de tepki gösterirken çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de üniversitede toplandı. 

RÖKTÖRLÜK AÇIKLAMA YAPTI

ODTÜ Rektörlüğü'nden, üniversite kampüs alanı içine yapılacak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna kapasitenin dolmaması halinde bile ODTÜ öğrencisi dışında öğrenci yerleştirilmeyeceği açıkladı. ODTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, öğrenci yurdunun ODTÜ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü arasında 21 Mayıs 2018'de imzalanan protokol kapsamında yapılacağı kaydedildi. Açıklamada, yaşanılan süreçten kurumun ve öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için bugünkü gelişmelere sağduyuyla yaklaşan üniversite mensuplarına ve öğrencilere teşekkürler iletildi.
 


Geri Dön