24 / 04 / 2024

TAV, 2018'de yurt dışında atağa geçecek

TAV, 2018'de yurt dışında atağa geçecek

2018'de yurt dışında atağa geçecek olan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 2018 öngörülerini paylaştı.



TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Anadolu Ajansı muhabirlerinden Belgin Yakışan Mutlu'ya 2017 yılını değerlendirdi ve 2018 öngörülerini paylaştı. Sani Şener 2018'de yurt dışında ciddi yatırımlar gerçekleştireceklerini ifade etti. Şener, "Suudi Arabistan'da Medine Havalimanı'nın ardından Yanbu, Qassim ve Hail havalimanlarının geliştirilmesi ve işletmesini kazandık. Bu üç havalimanında yaklaşık 400 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Küba'da iki havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için ortaklarımızla birlikte 2018'de çalışmaya başlamayı umuyoruz. Afrika'da, Nijerya ve Ruanda'da yeni projelerle ilgileniyoruz. Asya'da Kırgızistan ve Hindistan'da takip ettiğimiz projeler var." ifadlerini kullandı. 


Türkiye ekonomisinin 2017'de hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini ifade eden Sani Şener, yılın ilk yarısındaki ekonomik büyümenin 2018'e ilişkin pozitif beklentileri güçlendirdiğini belirtti. Şener, inşaat, sanayi ve özellikle de hizmetler sektöründe güçlü bir toparlanma ve büyümenin olduğunu söyledi. 


"TAV olarak büyümenin gerçekleşeceği pazarlara yoğunlaşıyoruz"

Toplam 35 milyon avroluk yatırımın 17 milyon avrosuyla Gürcistan'ın terminal kapasitesini artırdıklarını ifade eden Sani Şener, "Gürcistan'ın dokuz aydaki yüzde 44'lük yolcu büyümesi bu yatırımımızın ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor." dedi.  2018'de yurt dışında ciddi yatırımlar gerçekleştireceklerini ifade eden Şener, "Suudi Arabistan'da Medine Havalimanı'nın ardından Yanbu, Qassim ve Hail havalimanlarının geliştirilmesi ve işletmesini kazandık. Bu üç havalimanında yaklaşık 400 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Yine, Küba'da iki havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için ortaklarımızla birlikte 2018'de çalışmaya başlamayı umuyoruz."  söyledi.


TAV olarak inşaat şirketleriyle beraber yaklaşık 55 bin kişiye istihdam sağladıkları ifade eden Şener, "2018'de hayata geçireceğimiz yeni projelerle doğru orantılı olarak bu sayı da artacaktır." söyledi.

 


Geri Dön