26 / 04 / 2024

İnşaat firmaları Mudanya'da atağa geçecek!

İnşaat firmaları Mudanya'da atağa geçecek!

A Gazete yazarı Can Ceperli bugünkü yazısında Bursa'da gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Ceperli, Mudanya'da inşaat firmalarının atağa geçeceğini açıkladı.



İnşaat sektörü ülkemiz ekonomisinde baş aktörlerden birini oluşturuyor. Gayrimenkul alımlarında Bursa da sektörün öncü illerinden. Gelişen yüzü ve ekonomisi, kültürel anlamda da insanların çekim gücünü, turistik açıdan da rağbet gören Türkiye'nin 4. büyük şehri Bursa, her anlamda sosyal şehir vasıflarını taşıyor. 


Otomotiv, sanayi, tekstil üçlü kombinesinden yıllardır ülke ekonomisine ve Bursa halkına istihdam sağlayan bu koca çınar; gayrimenkul, arsa alanında büyük bir yatırım aracı olarak karşımıza çıkıyor. 


Bursa'da Nilüfer ilçesi yakın tarihimizde gerek konut, gerekse arsa alınında 1.sıradaki yerini koruyor. Özlüce Balat, Altınşehir, Demirci, Üçevler, Beşevler semtleri yeni yapılaşmanın da olduğu bazı bölgeler, Nilüfer ilçesinin gerek ilgisini gerekse nüfusunu artırdı.


Yine bununla beraber inşaat firmaları, son zamanlarda Bursa'nın Mudanya ilçesinde atağa geçerek , 2+1 ,3+1 dairelerde insanlarında talepleri ölçüsünde satışlarını artırdı. 


Denize yakınlığı, doğası, serin havası; Bursa halkını ve çevre illerden gelen insanların konut edinmesini sağlaması açısından en büyük faktör. 

 

Bursa, her yönden, sosyal, kültürel, spor anlamında zaten öncü kentlerden biriyken, turist çekme açısından da gayrimenkul sektöründe tavana doğru hızla tırmanıyor. 


Dubaili, Kuveytli yatırımcıların sıkça takip ettiği şehirlerden olan Bursa'da yabancı istihdam gün geçtikçe artıyor. 


Mavi ve yeşil onlar için olmazsa olmazlardan. Yeşilin ve mavinin incisi Bursa, Uludağ'ın eteğinde gerdanlık gibi süzülmeye devam edecek. Biz de yazılarımıza bu sektörden haberlerle devam edeceğiz. Takipte kalın



Can CEPERLİ/A Gazete 


Geri Dön