24 / 04 / 2024

2016'da mobilya sektörü atağa geçecek!

2016'da mobilya sektörü atağa geçecek!

Olumsuzluklardan doruk noktada etkilenen mobilya sektörü yılsonuna doğru yeniden hareketlenmeye başlarken, sektörün önemli oyuncuları 2016’dan çok umutlu. Mobilya sektörünün atağa geçileceği kaydedildi.



Geride bırakmaya hazırlandığımız bu yıl var olan siyasi belirsizlik ortamı, piyasalardaki dalgalanma, döviz kurunda yaşanan artış, terör olayları ve mülteci akını gibi etkenler genel olarak tüm sektörlerde etkisini hissettirdi. Bu olumsuzluklardan doruk noktada etkilenen mobilya sektörü yılsonuna doğru yeniden hareketlenmeye başlarken, sektörün önemli oyuncuları 2016’dan çok umutlu. Siteler’in önemli ofis mobilyası firmalarından Ofis Tekin Exclusive’in Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tekin, piyasalarda yaşanan sıkıntılı sürecin 2015’le birlikte son bulacağını ifade ederek, atılacak doğru adımlarla mobilya sektörünün atağa geçeceğini kaydetti.



Yabancıya vergi ve taksitteki esnetme nefes aldırdı

Tekin, şunları söyledi:


“2015 özellikle sektörün merkezi  Ankara  Siteler esnafı için ne yazık ki çok iyi geçmedi. Sektör için büyük önem taşıyan Siteler’deki mobilya üreticileri zaten birkaç yıldır sıkıntı yaşıyordu. Bir zamanlar mobilya denilince akla ilk gelen yer olan Siteler için 2015, sektördeki negatifliğin doğrudan hissedildiği yerlerden oldu. Siteler esnafı artık toparlanmak, eski şaşaalı günlerine dönmek istiyor.  Yeni yıldan beklentimiz, Siteler’in toparlanması için önemli adımların atılması… Elbette bu yılı tamamıyla olumsuzluklarla değerlendirmek yanlış olur. İthal ürünlere getirilen vergiler, taksit sınırlandırılmasında yapılan esnetmeler sektörün üstündeki ölü toprağı aldı. Bu gelişmelerin, önümüzdeki yıl da ekonominin can damarlarından mobilya sektörüne ciddi etkisi olacağına inanıyorum.”



Mobilyacılar Gaza Bastı


Sektörü etkileyen unsurların hem tüketicileri hem de üreticileri beklemeye geçirdiğini söyleyen Tekin, “Önümüzdeki süreçte ne bir belirsizlik ne de kısıtlama var bu yüzden 4 yıl etkisini gösterecek istikrar beklentisi var. Ayrıca atılacak doğru adımlarla sektör kendini toparlayıp gaza basacak ve tüketiciler, piyasaların normal değerlere dönmesiyle erteledikleri alımlara başlayacak. Haliyle 2016 mobilya sektörü için hedeflerin gerçekleşeceği bir yıl olacak” diye konuştu.


Geri Dön