19 / 04 / 2024

Mobilya sektörü son durum

Mobilya sektörü son durum

Otel, hastane, tatil köyü ve konut projelerine anahtar teslim mobilya dekorasyonuna ağırlık vermeye başlayan İnegöllü mobilyacılar, yüksek volümlü üretimlerden çok proje işleriyle katma değer sağlamayı hedefliyor. İnegöllü mobilya üreticileri yurt içindeki projelerin yanı sıra yurt dışında da aldıkl

Yavuz Altop: Yatırımcıya değil, tüketiciye cesaret lazım!

Yataş Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Altop, "Vatandaş zaten borçla evini alıyor, kendimi bir eve atayım da ileride mobilya değiştiririm diyor. Öyle bir zenginleşme yok. Bir de evler küçük küçük. Eşyalar küçülüyor ve birden çok işe yarayacak. " dedi.

Rusya ile normalleşme mobilya sektörünü umutlandırdı!

Mobilya Sanayici ve İşadamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Adnan Bostan, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinin mobilya sektörünü umutlandırdığını söyledi.

Mobilyada çağdaş sanatçılar marangozlar!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında mobilya tasarımlarını değerlendirdi. Altaylı, en iyi tasarımların İspanyol ve İtalya'dan çıktığını söyledi.

Yeni evlenen çiftler 40-50 bin liralık mobilya harcaması yapıyor!

Yeni evlenen çiftler mobilya sektöründe doping etkisi yaptı. Yılda 600 bin kişinin evlendiği Türkiye'de 20 milyar liralık mobilya harcamasının 8'inin çiftlere ait olduğunu söyleyen Loda Mobilya Başkanı Davut Karaçak, "40-50 bin lira harcıyorlar" dedi.

2016'da mobilya sektörü atağa geçecek!

Olumsuzluklardan doruk noktada etkilenen mobilya sektörü yılsonuna doğru yeniden hareketlenmeye başlarken, sektörün önemli oyuncuları 2016’dan çok umutlu. Mobilya sektörünün atağa geçileceği kaydedildi.

Mobilya sektörü rotasını yeni pazarlara çevirdi!

Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ini temsil eden Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), mobilya sektörünü 2023 vizyonuna ulaştıracak yeni pazarlarını belirledi.

Mobilya sektörü 30 milyar dolarlık ABD pazarına odaklandı!

Türk mobilya sektörünün, uluslararası pazarlardan pay alması için çalışmalarını sürdüren Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, ABD’ye çıkarma yaptı.

Mobilya için fikri olan gence 10 bin lira ödül!

Mobilya için fikri olan gence 10 bin lira ödül verilecek. Mobilya sektörü genç beyinlerin projelerini, fabrikalarda işleyerek ihraç edecek. Bu kapsamda düzenlenen yarışmada birinci gelen gence de 10 bin TL ödül verilecek.

Mobilya sektöründe hareketli günler yaşanıyor!

Yaz rehaveti, bayram derken durgun bir dönem geçiren ofis mobilya sektörü, iş dünyasının canlanmaya başladığı sonbahar ayları ve çok sayıda plazanın peşpeşe hizmete girmesiyle yoğun trafik yaşıyor

Veysel Eroğlu: Mobilya sektörünü stratejik sektör seçtik!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Mobilya sektörünü stratejik sektör olarak seçtik. Her türlü desteği vereceğiz. Yani bütün dünyaya mobilya ihraç eden Türkiye'yi, bir üs haline getirmek için her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Mobilya sektörü ihracat rakamlarını yüzde 18 artırdı!

Türk mobilya sektörünün nabzını tutan en önemli sivil toplum örgütü Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye, mobilya ihracatında, 2014 yılının ilk üç ayında yüzde 18 artış gerçekleşti.

Hüseyin Ataol: Mobilya’daki yüzde 18’lik KDV sektörü küçültüyor!

İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED) Başkanı Av. Hüseyin Ataol, mobilya sektöründe alınan yüzde 18’ lik KDV oranının yüzde 8’ e düşürülmesinin kayıt altıların artarak ülke istihdamına katkı sağlayacağını söyledi..

Cemal Tekin: Mobilya sektörü 2014 yılında ihracat hacmini büyütecek!

Dokuz milyar dolarlık genel mobilya sektörünün yüzde 30’ unu oluşturan Türk ofis mobilyaları endüstrisi, üretimde gösterdiği büyümeyi ihracatta da göstermek için 2014 yılında çıtayı yükseltiyor...

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

İnşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi! 

“Hazır Beton Endeksi” 2022 Eylül Ayı Raporu yayımlandı. Raporda yer alan verilere göre; inşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi. İşte raporda yer verilen o açıklamalar...

İnşaat sektörü son iki aydan umutlu!

Koronavirüsün inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyleyen İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, son iki ayda sektörden umutlu olduklarını açıkladı. Yeşil, “Devletin teşvikleri sektörün yeniden canlanmasında oldukça önemli rol oynadı” dedi.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Bankacılık sektörü son 3 yılın en düşük seviyesinde!

Bankacılık sektörünün karı, bu yılın 9 ayında 2018'in aynı dönemine göre yüzde 12,5 düşerek 36 milyar 152 milyon TL ile son 3 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü son durum Haberi

Mobilya sektörü son durum

Otel, hastane, tatil köyü ve konut projelerine anahtar teslim mobilya dekorasyonuna ağırlık vermeye başlayan İnegöllü mobilyacılar, yüksek volümlü üretimlerden çok proje işleriyle katma değer sağlamayı hedefliyor. İnegöllü mobilya üreticileri yurt içindeki projelerin yanı sıra yurt dışında da aldıkları projelerle dikkat çekiyor. 


Modern yaşamın ihtiyaçları değişirken tüketici alışkanlıkları da bu değişimden etkileniyor. Bu değişim mobilya sektörünü de etkiliyor. Özellikle metropollerde yaşayanlar gerek zaman kısıtlılığı, gerekse tarza uygun doğru tasarıma sahip olabilme isteğiyle mobilya üreticilerine proje bazlı dekorasyonlar yaptırmaya başladı. Pek çok mobilya üreticisi firmanın bünyesinde iç mimarlar istihdam ediliyor. Yüksek volümlü üretimlerin yerini artık kişiye özgü tasarımlar almaya başladı. Contract sektöründe büyük oteller, restoranlar, hastaneler, tatil köyleri proje bazlı anahtar teslim mobilya tercihlerinde bulunurken, lüks konut projelerinden de talepler geliyor. Bu...