29 / 03 / 2024

Türkiye'nin en güzel 10 dağ evi!

Türkiye'nin en güzel 10 dağ evi!

Şehir kalabalığından uzak yaşamayı sevenlerin en büyük tercihleri arasından dağ evleri bulunuyor. Türkiye'nin dört bir yanında bulunan sırtını yamaçlara yansıyan dağ evleri birbirinden eşsiz manzaraya sahip. Türkiye'nin en güzel dağ evlerini sizler için derlendi.



Kentten uzak sakin yaşamayı sevenlerin vazgeçemediği yerleşim birimlerinden olan dağ evleri eşsiz manzaraları ve doğasıyla görenleri büyülüyor. 

Hürriyet'te yer Melih Uslu'nun jüri üyelerine danışarak, Türkiye'nin 4 bir yanında bulunan harika dağ evlerini sizler için derledik. İşte birbirinden güzel dağ evleri... 

Türkiye nin en güzel 10 dağ evi!

10-Dikey Dünya Doğa Evi, Bursa
İznik’e 10 kilometre uzaklıktaki evler, Avdan Dağı’nın el değmemiş yamacında kurulu. Melih Uslu’ya göre “İznik Gölü’ne tepeden bakan, her biri konsept haline getirilmiş Gürcü Evi.. Zeytin, Nar, Kerpiç ve İncir Kulübe gibi isimler taşıyan evlerde dağ atmosferine uygun tüm ayrıntılar düşünülmüş.

Türkiye nin en güzel 10 dağ evi!

9-Küre Dağ Evi, Bartın
Bartın Küre Dağları Milli Parkı’ndaki Küre Dağ Evi, açık ve kapalı restoranı, çocuklar için oyun parkı, ücretsiz bisiklet kiralama servisi gibi imkânlara sahip.  

Türkiye nin en güzel 10 dağ evi!

8-Kayserkaya Dağ Evleri, İzmir
Şirince’ye 1 kilometre mesafedeki Kayserkaya, Matematik Köyü’nün hemen yanında .Şirince’nin en güzel tepelerinden birine konuşlanmış, bahçeli, üçgen ahşap bungalovlardan oluşan tesis dileyene kamp seçeneği de sunuyor. Delüks konaklama seçeneğinde odalar şömineli.

Türkiye nin en güzel 10 dağ evi!

7-Nayino Dağ Evi, Trabzon
Trabzon Havalimanı’na bir saat uzaklıktaki dağ evinin dokuz odası var. Tesisin seyir terasından Şahinkaya Kanyonu’nun nefes kesici manzarasını izleyebilirsiniz…

Türkiye nin en güzel 10 dağ evi!

6-Değirmenyeri Dağ Evleri, Bolu
Mudurnu’daki tesis Abant Gölü’ne 20, Sünnet Gölü’ne 30, Sülüklü Göl’e 50 kilometre uzaklıkta. Bu dağ evlerinde kuş sesleriyle uyanıp yöresel kahvaltıyla güne hazırlanabilirsiniz. 

 Türkiye nin en güzel 10 dağ evi!

5-İda Natura Kazdağları Otel, Balıkesir
Tesis Kazdağları’nın en güzel noktalarından Kızılkeçili Köyü’nde, meyve ağaçlarıyla çevrili bir bahçenin içinde yer alıyor. Bungalovlar isimlerini mitolojik tanrılardan alıyor.Bölgede doğa yürüyüşü için farklı zorluk derecelerinde yollar var. Bunların bazıları çocuklarla birlikte yürümek için uygun. Tesisin içinde 84 mineralli bir de tuz odası mevcut.

Türkiye nin en güzel 10 dağ evi!

4-3 Oda Konukevi, Antalya
Kaş’ın Çukurbağ Köyü’ndeki 3 Oda Konukevi, merkeze 12 kilometre uzaklıkta. İki dağ evi, üç eski köy evi ve üç bungalovdan oluşuyor.

 Türkiye nin en güzel 10 dağ evi!

3-Hindiba Doğa Evi, Bolu
Dokuz taş ev ve üç bungalovuyla hizmet veriyor. Ormanda, doğayla baş başa konforlu zaman geçirmek isteyenler için ideal.

Türkiye nin en güzel 10 dağ evi!

2-Saklı Göl Evleri, Burdur
Isparta - Antalya arasındaki tesis, kızılçam ve sığla ormanlarıyla kaplı Karacaören Gölü kıyısında yılın 12 ayı hizmet veriyor. Buradan kano gezisi, doğa yürüyüşü, bisiklet turu gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler yapabilirsiniz.

Türkiye nin en güzel 10 dağ evi!

1-Abant Yeşil Ev, Bolu
Size Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ masalını yaşatmayı vaadeden evde farklı bir cücenin evi gibi tasarlanmış. 12 farklı konsept var. Ev, Abant Gölü’ne sadece 15 dakika mesafede bulunuyor. 

 

İzole tatil bungalov evlere ilgiyi artırdı!


Geri Dön