27 / 04 / 2024

Türkiye'nin en önemli projeleri Antalya'da hayata geçiyor!

Türkiye'nin en önemli projeleri Antalya'da hayata geçiyor!

Antalya Büyüksehir Belediyesi kentin marka değerine katkı sağlayacak vizyon projeleri ile göz doldurmaya devam ediyor. İşte o projeler...





Antalya'nın marka değerine değer katan, Dünya'daki rakiplerinin önüne geçmesini sağlayan projeler bir bir hayata geçiriliyor.



RÜYA PROJE KEPEZ-SANTRAL



Antalya'yı kanatlandıracak dev proje halkın büyük desteği ile adım adım hayata geçiyor. İki mahalledeki 3 bin 258 hak sahibinin yüzde 93'ü ön protokolü imzalayarak projeye evet dedi. Bu Türkiye'de bir kentsel dönüşüm projesine halkın verdiği en büyük destek. Hak sahipleri ile asıl sözleşmelerde imzalanırken, tahliyesi yapılan evlerin yıkımına da başlandı. Proje ile mahalle sakinleri tek kuruş ödemeden, metrekareleri kadar daire sahibi olacak, mülkleri 3 kat değerlenecek. Modem çağın teknik imkan ve donan imlan göz önüne alınarak oluşturulan proje ile mahalle sakinleri, büyük meydanlar, göletler, müzeler, yeşil alanlar, çocuk parkları, alışveriş alanlan, yan açık pasaj alanlan, camiler, okullar, pazar alanlan, hastane gibi yaşam standartlarını en üst seviyeye çıkaracak sosyal alanlara kavuşacak. Proje toplam 261 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye'ye örnek bir yaşam merkezi olacak. Kepez ve Santral mahallelerinden raylı sistem hattı da geçecek. 



ÇİFÇİNİN ELEKTRİĞİ GÜNEŞTEN ÜRETİLECEK


Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Güneş Enerji Santrali"nin üretime hazır hale geldiği bildirildi.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, tarımsal sulamada çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı ilçesinde kurulan güneş enerji santralinin ilk etap panellerinin montajı tamamlandı.


Santralin Eylül ayı içerisinde TEDAŞ kabul işlemlerinin ardından sisteme entegre edilmesi ve ulusal elektrik ağına dahil olması hedefleniyor. Yıllık 2 milyon 700 bin kilovatsaat elektrik üretecek tesisle Türkiye'de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak. Çiftçiler, elektriğe ücret ödemeden tarımsal sulamalarını gerçekleştirebilecek.


ÇILGIN PROJE BOGAÇAYI 


Türkiye'nin Kanal Istanbul'dan sonraki ikinci çılgın projesi olan Bogaçayı Projes, 40 kilometrelik yeni bir sahil olusturulacak. Bogaçay nehrinin beslenme havzası içerisinde kalan 927 kilometrekarelik alanın tamamı ele alınarak havza bütünü içerisindeki her türlü afet ve altyapı riskine çözümler getirilecek.


TÜNEKTEPE'YE SİMGE TESİS 


Döner Gazino'nun bulundugu Tünektepe'de Antalya'nın gelecekteki simgesi olabilecek bir turistik tesis cazibe merkezi ve yasam alanı projesi hayat bulacak. Teleferikle birlikte halkın da günü birlik ulasabilecegi, istifade edebilecegi bir tesis olarak hizmet verecek. Tünektepe'ye ulasım Sarısu'dan teleferikle olacak.


DÜNYANIN EN GÜZEL SAHİLİ GELİYOR


Büyüksehir Belediyesi, Antalya'nın pırlanta gerdanlıgı Antalya, 6 kilometre uzunlugundaki Konyaaltı Plajı'na dünyanın en güzel sahil projesini uygulamaya hazırlanıyor. STK'ların yön verdigi proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacagı yepyeni bir çehreyle misafirlerini agırlayacak. Projede; yesil alanlar denize kadar kesintisiz ulasacak, vatandaslar için sahil önünde hiçbir engel ve duvar olmayacak sekilde düzenleniyor. 



Habertürk


Geri Dön