23 / 04 / 2024

Türkiye'nin en temiz sanayi tesisi ödülü İÇDAŞ'a verildi!

Türkiye'nin en temiz sanayi tesisi ödülü İÇDAŞ'a verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği “Çevre en’leri” yarışmasında “Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi Ödülü” çelik üretimi yapan İÇDAŞ’a verildi...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği “Çevre en’leri” yarışmasında “Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi Ödülü” çelik üretimi yapan İÇDAŞ’a verildi. Çanakkale’nin Biga ilçesinde 2001 yılından beri üretim yapan İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. çevre alanında 13’üncü ödülünü aldı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin çevreyi korumak için en fazla yatırım ve denetim yapan sanayi tesislerini, Organize Sanayi Bölgelerini ve Belediyelerini belirledi. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada en çevreci kuruluşlar arasında yer alan İÇDAŞ, “Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi Ödülü”ne layık görüldü. Ödül, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Ankara'da düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar katıldı. “Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi” ödülünü kazanan İÇDAŞ’ın ödülü İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin’e verildi.  


İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin, İstanbul’da sonlandırılan üretim faaliyetlerinin Biga’da 5,5 milyar dolar yatırımla kurdukları tesislerde sürdürdüklerini kaydederek “Ağır sanayi kuruluşu olarak, çelik üretimi, 3 adet akışkan yataklı ve 1 adet süper kritik termik santrallarımızda enerji üretimi ve yine aynı yerleşkede gemi inşaası yapmaktayız. Ancak tüm bunları yaparken tesislerimizde çevresel etkilere çok önem veriyoruz. Birçok şirketin tek bir tesis için bile sahip olamadığı çevre izin ve lisanslarını; çelik, termik santral, tersane, liman, kireç fabrikası gibi birçok tesisi içeren entegre tesis için aldık. Çevreye karşı öylesine hassasız ki bu hassasiyetimiz İÇDAŞ’a ulusal ve uluslararası alanda ödüller getirdi. Uyguladığımız Çevre Yönetim Sistemi ile İÇDAŞ, en çok çevre ödülü alan sanayi kuruluşu olmuştur” dedi. 



Bülend Engin, 1955 yılından beri çelik üretimi yapan İÇDAŞ’ın, 12 yıldır üretimini Biga’da sürdürdüğünü belirtti. Engin, İÇDAŞ’ın sürdürdüğü “Çevre Yönetim Sistemi Uygulamaları” ile 2008 yılında Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye 1’incisi olarak ülkemizi Avrupa’da temsil ettiğini ifade etti. Bülend Engin, İÇDAŞ’ın çevreye verdiği önem nedeniyle hem ülkemizde hem de dünyada öne çıkan bir yapısı olduğunu şöyle açıkladı: “Birleşmiş Milletler tarafından Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesinde ‘İÇDAŞ Sürdürülebilir Su Yönetimi Projesi’, örnek proje olarak tüm dünyaya tanıtılarak ödüllendirildi. Dünyanın en büyük gönüllü kurumsal vatandaşlık girişimi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (KİS - UN Global Compact)’e katılım için 10 evrensel ilkeye uyma taahhüdü verilmektedir. Bu ilkelerin başlıcaları İnsan Hakları, Çalışma Standartları, Çevre ve Yolsuzlukla mücadeledir. Birleşmiş Milletler, Küresel İlkeler Sözleşmesine imza atan İÇDAŞ, sadece ülkemizde değil, dünyada sözleşmeyi imzalayan ilk ve tek ağır sanayi şirketidir. Küresel İlkeler sözleşmesini imzalayan bu denli geniş bir yelpazede üretim yapan dünyada başka bir şirket bulunmamaktadır” 


Geri Dön