16 / 04 / 2024

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü yarın açılıyor!

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü yarın açılıyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni, Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Beğendik (Botan) Köprüsü yarın törenle hizmete açılıyor.



Siirt Pervari'de bağlı Beğendik Beldesinde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birleştiren köprünün yapımı tamamlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Botan Çayı üzerinde, bölgede bulunan terör saldırılarına rağmen inşası tamamlanan, 450 metre uzunluğuna sahip köprü, 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü olma özelliğine sahip olacak.

- "Türkiye'nin en büyük konsol viyadüklü köprüsü"

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, açılıştan önce köprüde incelemeler gerçekleştirdi.

Yetkililer konuyla ilgili Vali Hacıbektaşoğlu burada yaptığı açıklamada, Pervari ilçesinin Beğendik Beldesinde inşa edilen, kutu kesitli art germeli dengeli konsol viyadüklü asma köprünün, iki ayak arasındaki 210 metre orta açıklık ile Türkiye'nin en büyük konsol viyadüklü köprüsü olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin en yüksek köprüsünün Siirt'te inşa edilmesinin bölgenin sosyo-ekonomik yapısını olumlu yönde etkileyeceğinden bahseden Hacıbektaşloğlu, "450 metre uzunluk, 165 metre yüksekliğe sahip köprü, 10 metre platform genişlik, 2'şer metre yürüyüş yolu olmak üzere toplamda 14 metre genişlikte." diye konuştu. 

- Zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak

Proje ile Van ile Siirt-Pervari arasındaki seyahat süresi 5 saatten 2 saate düşürecek, vatandaşlara yüksek standartlı ulaşım imkanı sağlanacak.

Bu durumda zaman ve akaryakıttan da tasarruf elde edilip, ekonomiye katkı sunulacak.

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birleştiren köprünün açılışı yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılacağı törenle gerçekleşecek.


Geri Dön