27 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk alkolsüz oteli Saffe Hotels kuruluyor!

Türkiye'nin ilk alkolsüz oteli Saffe Hotels kuruluyor!

Türkiyenin ilk alkolsüz otel zincirinin kurulması için çalışmalar başladı. Saffee Hotels adı altında hizmet verecek otellerin, ilk etapta İstanbul, İzmit, Mardin ve Denizlide hizmete girmesi ve sayısının 5 yılın sonunda 20ye ulaşması amaçlanıyor



Yıllardır turizm sektöründe çalışan ve otelcilik yapan Asım Şahinoğlu, bu yatırımlar için ilk etapta 800 bin euro harcama öngördüklerini, alkolsüz otel konseptinin yatırımcılara kazanç sağlayacak bir model olduğunu söyledi.

Yaptıkları kamuoyu araştırmalarının alkolsüz otellerin özellikle yalnız seyahat eden iş kadınları için huzur sağlayacağını ortaya koyduğunu söyleyen Şahinoğlu, sahil şeridinde hizmet veren muhafazakar otellerden farklı bir konseptle hizmet vereceklerini belirterek, Otellerimiz tamamen uluslararası kabullere ve standartlara uygun olarak kurgulandı. Misafire en iyi ve en hızlı hizmeti, en içten şekilde ulaştırmayı amaç edindik dedi.

Özellikle şehir otelciliğinin giderek birbirini takip eden, birbirine benzeyen, belli bir hizmet anlayışı ile sınırlı kaldığını, sektörün monotonlaştığını kaydeden Şahinoğlu, Farklı ve yeni bir anlayış getirerek otelciliğin asıl enstrümanının hizmet olduğu vurgusunu yapmak istiyoruz. Yatırımları daha krlı hale getirmek ama maliyeti misafirlere yansıtmadan evrensel marka olarak konumlanmak ve bilinirliliğimizi sağlamak asıl hedefimiz diye konuştu.

Halen hizmet veren otellerin bu sisteme dahil olacağını anlatan Şahinoğlu, Öncelikle mevcut binanın koymuş olduğumuz şartlara uygun olması gerekiyor. Otellerin 100-150 oda olması yatırım aşamasında ve sonrasında tercip ettiğimiz özelliklerden biri. Her katta 20 odayı aşmayan oda dağılımını uygun görüyoruz. Bu katlarda butler servisi olması şartlarımızdan biri. Yine kütüphane, çay köşesi, kahve salonu, techno game oyun salonu gibi yaratacak mekanlara uygunluk birinci derecede öneme sahip. Bu fiziksel şartları sağlayacak, şehir merkezlerinde yer alan oteller tercih ettiğimiz oteller olacak diye konuştu
Vatan


Geri Dön