28 / 03 / 2024

Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi, 26 bin 248 metrekare olacak!

Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi, 26 bin 248 metrekare olacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi'nin yapım ihalesine 10 Ağustos 2010'da çıkılacağını belirtti



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle Konya'da yapılacak Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi'nin yapım ihalesine 10 Ağustos 2010'da çıkılacağını belirtti. Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, Bilim Merkezi'nin yapım ihalesinin, Kamu İhale Bülteni'nin bugünkü sayısında yayımlandığını bildirdi.

Konya Bilim Merkezi'nin araştırmacı, yenilikçi ve öz güven sahibi bireylerin yetiştiği, bilgi toplumunun oluşmasına katkıda bulunacağını belirten Akyürek, merkezin Konya'ya kazandırılmasında kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliğinin etkin rol oynadığını vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediyesinin proje yürütücülüğünde projeye destek veren Selçuk Üniversitesi, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya İl Özel İdaresi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkılarının artarak devam ettiğini anlatan Akyürek, açıklamasında, şunları kaydetti: "Konya Bilim Merkezi, ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki öğrenciler, 3 yaş üstü okul öncesi çocuklar, üniversite öğrencileri ve öğretmenler öncelikli olmak üzere her yaştan farklı birikime sahip kişilere hitap edecektir. Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 99 bin 347 metrekarelik bir alanda ana bina, gözlem evi ve planetaryumdan oluşan toplam 26 bin 248 metrekarelik inşaat yapılacaktır. Açık-kapalı sergi alanları, çevre tasarımı ile Türkiye'de bu ilk olacak merkezde yer alacak bilimsel sergiler ve etkinlikler için de mimari proje belirlendi."

Akyürek, 2009 yılında yapılan Bilim Merkezi Uygulama Projesi ihalesini alan firmanın, yapılacak ana bina, gözlem evi ve planetaryumun; mimari, statik-betonarme, mekanik, elektrik, çevre düzenleme, peyzaj, tefriş-dekorasyon gibi tüm uygulama projelerini, teknik ve idari şartnameleri ile yaklaşık maliyet dahil inşaat işlerine ilişkin tüm dokümanlarını tamamlayarak belediyeye teslim ettiğini bildirdi.

Bilim Merkezi Yapım İhalesi, 10 Ağustos 2010'da Konya Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu'nda saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
AA

Geri Dön