23 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk robotik laboratuvarı Bahçeşehir Üniversitesi’nde açıldı!

Türkiye'nin ilk robotik laboratuvarı Bahçeşehir Üniversitesi’nde açıldı!

Türkiye ilk robotik laboratuvarına kavuştu. Stanford Üniversitesi ile işbirliği yapan Bahçeşehir Üniversitesi, ‘yapay zeka laboratuvarı’ sayesinde biyomedikal, askeri ve tıp alanında yeni buluşlara imza atacak.





Bahçeşehir Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ile gerçekleştirdiği işbirliği sonucu robot teknolojileri ve gelişimi konusunda yeni bi sayfa açtı. ABD başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde biyomedikal, askeri ve tıp alanında projeler geliştiren ve araştırmalara imza atan Stanford Üniversitesi ‘yapay zeka laboratuvarı’ Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş kampüsünde hizmete girdi.


Madenlerde robot çalışacak


Robotik Laboratuvarın açılışında konuşan BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Geçtiğimiz yıllarda Silikon Vadisi’nde açtığımız kampüs sayesinde Stanford Üniversitesi’nin gerek laboratuar kaynaklarından gerekse teknik kaynaklarından yararlandık. En sonunda da Silikon Vadisi’nde bulunan yapay zeka laboratuarının bir benzerini üniversitemizde açmaya karar verdik. Bu proje 1.6 milyon dolar bir harcamanın ürünüdür. Bu laboratuvarda yapılacak her çalışma ülkemizin geleceğine de yön verecektir. Bizim artık en önemli projemiz madenlerde çalışacak robotlar geliştirmek olmalı” dedi. Rektör Danışmanı Turgay Polat ise  “Yapay zeka laboratuvarından dünyada sadece 3 tane vardı. Bir tanesi Silikon vadisinde Stanford üniversitesinin içinde, bir tanesi Paris’te ve diğeri de Tokyo’da. Dördüncüsünü ise Türkiye’de açmış bulunuyoruz” diye konuştu.



Star


Geri Dön