25 / 04 / 2024

Türkiye‘nin konut yatırımında kazandıran 5 şehri!

Türkiye‘nin konut yatırımında kazandıran 5 şehri!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa verilerine göre; Türkiye‘de konut fiyatlarında en fazla artış görülen iller sırasıyla Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Sakarya ve Aydın oldu.



Endeksa verilerine göre;  Türkiye'de konut fiyatlarında en fazla artış sırasıyla Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Sakarya ve Aydın'da görüldü.

Konut fiyatları son 4 yılda Çanakkale‘de yüzde 97, Kırklareli ve Ordu‘da yüzde 95, Sakarya ve Aydın‘da yüzde 88 değer kazandı.  

Çanakkale’de son 3-4 yıldır gayrimenkul fiyatları önemli artış gösteriyor

Gelecek dönemde köprüyle birlikte yapılacak yeni yollar, bağlantı yolları ve çıkış noktalarına yakın bölgelerdeki arazi ve konutların daha da değerlenmesi bekleniyor. 

Konut fiyatları son 4 yılda Çanakkale‘de yüzde 97 arttı

Endeksa verilerine göre; Ortalama konut metrekare satış fiyatının 2 bin 240 TL olduğu ilde, ortalama konut fiyatı 235 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 23 yıl. Endeksa gelecek 6 aylık dönemde Çanakkale konut fiyatlarında yüzde 1,53 oranında artış öngörüyor. 

Kırklareli ve Ordu‘da artış yüzde 95 

Konut satış fiyatlarında en fazla artış görülen iller Kırklareli ve Ordu. Her iki ilde de konut fiyatlarında son 4 yıllık artış oranı yüzde 95. 

Kırklareli son dönemde ulaşım ve yatırım projeleri ile öne çıkıyor. Endeksa.com verilerine göre ortalama değerlerle Kırklareli’nde konut metrekare satış fiyatı 1.617 TL, konut fiyatı 190 bin 806 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl. 


Ordu‘nun ise Büyükşehir olması, Ordu Üniversitesi‘nin kurulması ve Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete girmesi gibi yatırım projeleri nedeniyle şehirde konut fiyatları 4 yıllık süreçte yaklaşık olarak ikiye katlandı. Endeksa verilerine göre ilde ortalama konut metrekare satış fiyatı  bin 704 TL, ortalama konut fiyatı 224 bin 928 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 25 yıl.

Sakarya ve Aydın‘da artış yüzde 88

Sakarya ve Aydın 2018’de de yabancı yatırımcının en fazla tercih ettiği iller arasında yer aldı.
Endeksa verilerine göre Sakarya ve Aydın’da konut fiyatları son 4 yılda yüzde 88 artış gösterdi.

Sakarya’da ortalama konut metrekare satış fiyatı bin 704 TL, ortalama konut satış fiyatı 195 bin 960 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl. 

Aydın‘da ise ortalama konut metrekare satış fiyatı bin 928 TL, ortalama konut fiyatı 231 bin 360 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 22 yıl.


Geri Dön