26 / 04 / 2024

Türkiye'nin Otomobili'nin fabrika inşaatında son durum!

Türkiye'nin Otomobili'nin fabrika inşaatında son durum!

TOGG Platform Tasarım ve Üretim Merkezi'nin inşaat çalışmaları kapsamında; 50 bin metreküp kazı çalışması, 10 bin metreküp yapısal dolgu ve 2 bin 638 adet zemin güçlendirme kolonu yapıldı.



Yerli otomobil TOGG'un üretileceği TOGG Platform Tasarım ve Üretim Merkezi'nin inşaat çalışmaları planlara uygun olarak sürüyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TOGG'un Twitter hesabından, inşaat çalışmalarıyla ilgili bir video paylaşıldı. "İkinci ayı geride bıraktığımız inşaatımızda tüm zemin güçlendirme çalışmalarımız planlarımıza uygun olarak devam ediyor" denilen videoda; 50 bin metreküp kazı çalışması, 10 bin metreküp yapısal dolgu ve 2 bin 638 adet zemin güçlendirme kolonu yapıldığı açıklandı. 

Videoda yer alan bilgiye göre, güçlendirme tamamlandığında toplam zemin güçlendirme kolonu (DSM) sayısı 40 bin adet olacak. 

Kaba inşaatın 12 ay süreceğinin tahmin edildiği TOGG Platform Tasarım ve Üretim Merkezi'nin inşaat başlama töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 18 Temmuz'da yapılmıştı. 2022 yılı itibarıyla ön üretim araçlarının bantlardan indirilmesi planlanıyor. 

TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisi'ne talep arttı!


Geri Dön