26 / 04 / 2024

Türkiye Otomobili’nin fabrika inşaatında son durum ne?

Türkiye Otomobili’nin fabrika inşaatında son durum ne?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretileceği fabrika inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. TOGG tarafından yapılan açıklamada inşaatta şu ana kadar 100 bin metreküp kazı yapıldığı, 9 bin 400 zemin güçlendirme kolonu üretildiği ve 46 bin ton çimento kullanı



Temeli 18 Temmuz Bursa'da atılan Türkiye'nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın inşaatında çalışmalar devam ediyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; TOGG'un sosyal medya hesabında, inşaatın son halinden kısa görüntü yayınlanırken, şu açıklamalara yer verildi:

"Bugüne kadar 100 bin metreküp kazı ve 15 bin metreküp dolgu yapıldı. 9 bin 400 adet zemin güçlendirme kolonu üretildi. 46 bin ton çimento kullanıldı. Boya ve enerji binalarımızın temel güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Gemlik’te çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bizi izlemeye devam edin."

Kaba inşaat çalışmaların 12 ay sürmesi planlanan fabrikadaki çalışmaların, 2021 yılı itibarıyla bitirilmesi hedefleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından da yol, ıslah ve altyapı çalışması yapılacak alan; limana, serbest bölgeye ve tedarik sanayiye yakınlığıyla biliniyor.

Fabrikanın inşaatı tamamlandıktan sonra 175 bin aracın üretilmesi planlanıyor. 2 bin kişinin çalışacağı fabrikada üretimde 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi amaçlanıyor.

Türkiye'nin Otomobili'nin fabrika inşaatında son durum!

TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisi'ne talep arttı!


Geri Dön